Vier drukbezochte demodagen bij machineleverancier TUWI

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Niet twee, maar vier demodagen dit jaar bij de Achterhoekse machineleverancier TUWI. In de showroom van 1.450 vierkante meter staan alle machines demonstratiegereed, het reguliere assortiment metaalbewerkingsmachines en een aantal nieuwe innovatieve machines.

‘We hebben zo’n zevenduizend relaties uitgenodigd’, vertelt TUWI-directeur Jeroen Tadema. Het grote voordeel van de demodagen op locatie ten opzichte van bijvoorbeeld een beurs, vindt Tadema het persoonlijke contact met de klant. ‘We hebben het aantal demodagen uitgebreid van twee naar vier en nu hebben we nog meer tijd om de klant rustig rond te leiden en bij te praten over de nieuwe machines. Het probleem van Tuwi is dat niet iedereen weet wat het bedrijf allemaal kan leveren. Tadema: ‘Een klant heeft bijvoorbeeld ooit een ponsmachine bij ons gekocht, maar weet niet dat we tegenwoordig veel meer lasersnijmachines verkopen. Daarom is het goed dat ze hier komen en ons volledige pakket zien. Ze komen soms voor een schaar of kanter, maar kopen uiteindelijk ook een lasersnijmachine.’ Tadema denkt vooral door de twee avondopenstelligen en de zaterdag meer bezoekers dan anders te trekken. ‘Winterswijk is niet voor iedereen om de hoek, mensen maken er daarom een uitstapje van.’ Om dat uitstapje compleet te maken zorgt TUWI voor een hapje en drankje en is er vermaak in de vorm van een slipcursus. ‘Erg populair onder de mannelijke bezoekers.’

Booming business

Over het aantal bezoekers heeft Tadema niet te klagen. ‘We hebben ondanks het mooie weer al enkele honderden geïnteresseerden op bezoek gehad en tot nu toe twintig machines verkocht. Vooral de ontbraam-, slijp- en polijstmachine van Costa is populair. Daar hebben we er dit jaar tien van verkocht en tijdens de demodagen al drie, dat is booming business. De markt, vooral de voedingsmiddelenindustrie, vraagt om een betere afwerking. Scherpe kantjes kunnen niet meer.’ Andere nieuwe machines die voor het eerst werden geshowd tijdens de demodagen zijn: de 3D-meetmachine Inspecvision, de Akyapak doornbuigmachine en de Euromac ponsnibbelmachine.