Mori Seiki verkoopt vijfduizendste Next Generation X-klasse machine

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De Next Generation X-klasse draai- en freesmachines van Mori Seiki, geëvolueerd uit de best verkopende N-serie, is ontworpen op basis van de wensen van duizenden Mori Seiki klanten. De Mori Seiki X-klasse draai- en freesmachines bereiken hogere precisie, hogere kwaliteit en een hogere betrouwbaarheid, voor dezelfde investering. Van de X-klasse serie heeft het verkoopaantal wereldwijd de vijfduizend bereikt.

Met de NLX-2500 CNC draaimachine introduceerde Mori Seiki in september 2010 de eerste X-klasse machine. Sindsdien heeft Mori Seiki het X-klasse programma uitgebreid met meerdere variaties gebaseerd op gepatenteerde aandrijfconcepten en Mori Seiki bewerkingstechnologieën. Mori Seiki kan nu met trots de X-klasse in een compleet programma aanbieden, uitgerust met de bekende onderscheidende en uitstekende bewerkingseigenschappen. Met de volgende modelseries voldoet Mori Seiki aan de wensen van de markt naar high-end bewerkingstechnologie:

De NVX-serie, hoge stijfheid verticale bewerkingscentra met blokgeleidingen op alle assen

De NHX-serie, hoge precisie horizontale bewerkingscentra, standaard voorzien van meetlinealen

De NTX-serie, compact geïntegreerde draai-/freescentra die compleet bewerking in hoge precisie mogelijk maakt

De NZX-serie, multi-axis draaimachines met maximaal 3 turrets voor een hogere productie efficiency

Dit jaar is Mori Seiki gestart met het aanbieden van optie pakketten waarmee klanten de machines volledig naar hun wensen uit kunnen breiden. Momenteel zijn er optiepakketten beschikbaar voor spindel, spanenafvoer, hogedruk koeling, geïntegreerde meetsystemen en robothandling systemen.

Het verkoopvolume van de X-klasse vertoont nog steeds een stijgende lijn. De machinefabrikant ontving in 2012 maar liefst 2.361 orders voor de Next Generation X-klasse machines, voornamelijk uit de automobiel- en luchtvaartsector. Deze verkoopprestatie wordt door Mori Seiki gezien als het bewijs dat de hoge precisie, kwaliteit en betrouwbaarheid alom door klanten wordt gewaardeerd.

In Nederland wordt de Mori Seiki X-klasse draaimachines en bewerkingscentra door Landré op de markt gebracht.