Ventil wint Metaalunie Smart Solution Award

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Ventil is de winnaar van de Metaalunie Smart Solution Award 2013. De specialist in test units voor industriële afsluiters en veiligheidskleppen overtuigde de jury het meest bij de uitreiking donderdagmiddag tijdens het mini-congres rond de Smart Solution Award in Nieuwegein.

Van de tien aanwezige districtswinnaars van de Metaalunie Smart Solution Award werden Ventil, Phoenix 3D Metaal en Hauzer Techno Coating genomineerd voor de slotpitch. Het Rijswijkse bedrijf kreeg uiteindelijk de hoofdprijs overhandigd uit handen van juryvoorzitter Arnold Stokking, Managing Director Industriële Innovatie bij TNO.

Ventil

Ventil, eerder districtswinnaar in Zuid-Holland, ontwikkelt en fabriceert een grote variatie aan machines voor het testen van alle sorten afsluiters en veiligheden. De test units worden in meer dan 85 landen gebruikt door afsluiterfabrikanten en afsluiterreparatiebedrijven. Niet verwonderlijk dus dat Ventil, naast hoofdkantoor Rijswijk, vestigingen heeft in de Verenigde Staten, Rusland, Kazachstan en Dubai. De productie vindt echter hoofdzakelijk plaats in Nederland.

Ventil Valve Academy

Recentelijk heeft Ventil een tweetal nieuwe activiteiten opgestart: V-TEC fabriceert en levert een pakket aan transportabele slijp- en lepmachines voor het ‘on-site’ opzuiveren van hardmetalen zittingen en met de start van de Ventil Valve Academy reageert Ventil op de groeiende behoefte aan valve professionals.