Eigen website voor Hengelo goes Techno

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Hengelo goes Techno wordt in november voor de vierde keer gehouden. Zo’n vierhonderd derdejaars leerlingen van vmbo scholen bezoeken dan technische bedrijven. Nieuw dit jaar: een eigen website, tweedejaars havo en vwo scholieren nemen voor het eerst deel en een uitbreiding naar buurgemeenten Enschede en Almelo staat op de planning.

Hengelo goes Techno heeft sinds afgelopen maand een eigen website waar leerlingen en andere betrokkenen alle informatie omtrent het project Hengelo goes Techno kunnen vinden. De website is bedoeld om de betrokkenheid van jongeren en ouders bij het project te vergroten. ‘Het behouden en werven van technische medewerkers onder jongeren is de komende jaren meer dan ooit nodig, vooral in Twente’, zegt één van de organisatoren Hans Jansink van de gemeente Hengelo.

‘Het project Hengelo goes Techno draait nu al sinds 2010 uitermate succesvol. Het is een actieve manier van beroepsoriëntatie voor derdejaars leerlingen van de vmbo scholen. Er werken zo’n 25 technologische bedrijven mee, met name vanuit de metaal-, elektro en installatietechniek. Op dit moment is het nog een Hengelose aangelegenheid, maar we zijn al in een vergevorderd stadium om het project ook uit te voeren in Enschede, Almelo en andere omliggende gemeenten. Daarnaast is er sprake van een afsplitsing van Hengelo goes Techno, namelijk Twente goes 2 Techno, voor tweedejaars leerlingen van de Twentse vmbo’s.’ Hengelo goes Techno vindt in 2013 plaats van 18 tot en met 22 november. Het is voor het eerst dat ook tweedejaars leerlingen van havo en vwo scholen in Hengelo meedoen.