Irmato neemt failliet Jentjens Machinefabriek over

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Machinefabriek Jentjens in Veghel wordt per 15 augustus overgenomen door de Irmato Group in Stramproy.

‘In juli ging het bedrijf failliet. De doorstart biedt werk voor twintig van de vijftig medewerkers. De machinefabriek blijft op dezelfde locatie in Veghel en zal worden geleid door de voormalige eigenaar George Jentjens’, aldus Omroep Brabant .

De Irmato Group met hoofdvestiging in Stramproy heeft diverse vestigingen in Nederland , Duitsland en België. Eerder dit jaar nam het Nieuwhof in Groningen over. Door de bedrijven Nieuwhof en Jentjens toe te voegen aan de bestaande organisatie kan Irmato Group, met meer dan 350 medewerkers en vestigingen verspreid over het hele land, nog beter inspelen op de wensen en behoeften van de klanten. Beide overnames passen in de strategie van Irmato om met een landelijke dekking de klanten van concept tot realisatie te bedienen, meldt de onderneming uit Stramproy.

Jentjens

 Jentjens Machinetechniek is een machinefabriek die gespecialiseerd is in totaaloplossingen voor automatisering van montage- en producthandelingen . De organisatie is specialist in oriented handling; het oppakken, verplaatsen en positioneren van diverse niet vormvaste producten. Met deze overname zet Irmato Group een grote stap voorwaarts in het realiseren van totaaloplossingen in de machinebouw en verbreedt en versterkt daarmee de basis van het bedrijf.
De activiteiten van Jentjens worden ondergebracht in de divisie IRIS van Irmato Group en zal met ca. 20 medewerkers starten op de bestaande locatie in Veghel. Waarbij Irmato de verwachting heeft snel door te groeien in aantal medewerkers.

Nieuwhof

Nieuwhof is een ingenieursbureau met ruim 30 medewerkers en een omzet van 2,7 miljoen euro en beschikt over een diverse klantenkring. De activiteiten van Nieuwhof worden ondergebracht in de divisie Engineering Services van Irmato en biedt ons de mogelijkheid om nog beter in te spelen op de wensen en behoeften van de sterk aan veranderingen onderhevige markt, met name in Noord-Nederland. Daarnaast biedt het de mogelijkheid een nog grotere operationele efficiëntie te realiseren.