Composites Europe blijft groeien

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Ruim 400 exposanten zullen tussen 17 en 19 september hun opwachting maken op de handelsbeurs Composites Europe. Naast nieuwe lichtgewicht-constructies zullen geavanceerde productietechnieken en automatiseringsoplossingen dit jaar in het middelpunt van de belangstelling staan.

Tijdens de handelsbeurs zal het accent met name liggen op belangrijke technologieën voor de markten voor composiettoepassingen zoals de auto-industrie, luchtvaartwereld, windenergie-industrie en de bouw.

Holland collectief

Nederland telt een paar honderd composiet bedrijven die samen de gehele productieketen bestrijken. Van grondstof leveranciers tot engineering en productie. Velen zijn vertegenwoordigd in de VKCN – de Nederlandse brancheorganisatie. ‘Onze leden krijgen veel vragen van bedrijven die voorheen gewend waren met metaal te werken’, zegt de VKCN. ‘Gewichtsbesparing in combinatie met stijfheid en lagere onderhoudskosten dwingen hen te zoeken naar nieuwe oplossingen. Nieuwe materialen zoals kunststofcomposieten bieden dan vaak uitkomst.’


Nederland is op Composites Europe vertegenwoordigd met 13 bedrijven. Er is ook een collectief die onder de naam Holland Composites Pavilion deelnemen. Hierin staan de volgende bedrijven CT Platon , DTC – Dutch Thermoplastic Components, Ten Cate Advanced Composites, TPRC en Van der Mast Industrial Innovations.

De internationale lijst met exposanten varieert verder van grondstofproducenten, leveranciers, verwerkers en technologieproducenten tot dienstverleners aan de composietindustrie. Onder hen grote namen uit de branche zoals BASF, Evonik, Lange + Ritter, Rampf Tooling, Toray, Saertex, Gaugler & Lutz, Johns Manville KraussMaffei en Schuler SMG. Er hebben zich echter ook een groot aantal gerenommeerde nieuwe exposanten ingeschreven voor Composites Europe 2013, waaronder Dow Europe, Brötje-Automation, Aristo Graphic Systeme en CCP Composites uit Frankrijk.


Composites Europe is een Europese handelsbeurs en forum voor composietmaterialen, technologie en toepassingen. De beurs vindt plaats van 17 tot 19 september 2013 in het Stuttgart Exhibition Centre.