PAC komt met modulaire fiberlaser vanaf 500 W

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

PAC, leverancier van machines voor de plaatbewerking, brengt een nieuwe fiberlaser op de Nederlandse markt met een prijs onder de twee ton. Deze fiberlaser wordt door Techinwest in Polen gebouwd.

Opvallend volgens PAC zijn de snelle lineaire motoren en een IPG diode resonator. Kenmerkend voor de IPG diode resonator is de mogelijkheid deze modulair uit te breiden. Deze fiberlaser is daarom al vanaf een capaciteit van 500 Watt leverbaar. De resonator is uit te breiden met modules van 500 Watt. De IPG diode resonator is bijzonder energiezuinig, levert hoogwaardige snijresultaten en kent veel lagere onderhoudskosten dan de bestaande CO2-laserresonatoren.

Snijbereik

De fiberlaser van Techinwest heeft een snijwerkbereik van 3.000 x 1.500 mm, een ruimtebesparende uitschuiftafel en cameracontrole. Voor wie continue wil snijden ook tijdens het uitruimen van de tafel, is de fiberlaser ook leverbaar met een wisseltafel.
Door de inzet van lineaire motoren is de verplaatsingssnelheid in beide assen bijzonder snel en nauwkeurig. Bij snijbewerkingen van grote plaatafmetingen levert de hoge verplaatsingssnelheid een forse cyclustijdverkorting per product op.

De fiberlaser past in de strategie van PAC, hoogwaardige technology voor een bredere doelgroep bereikbaar te maken. PAC levert ook plasmasnijmachines , ponsnibbelmachines en machines voor de HVAC industrie waarmee het tot een van de meest concurrerende in de markt behoort. PAC onderhoud alle geleverde machines met een eigen onderhouds- en servicedienst.

PAC

Techinwest in Polen