AIO Robotics start crowdfunding voor 3D-printer/scanner/fax

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Droom of werkelijkheid. Je bent een nieuwe kast aan het monteren en je realiseert je plots dat je niet de juiste sleutel hebt. Een kennis heeft hem gelukkig wel, dus hij faxt jou de gescande 3D data van de sleutel en jij print de sleutel op jouw 3D printer. Dit wordt werkelijkheid met de Zeus 3D printer/fax/scanner van AIO Robotics.

Op 4 september wordt op Kickstarter de Zeus 3D printer crowdfunding campagne gestart. Met deze machine belooft AIO Robotics dat je 3D-objecten kunt scannen, faxen en printen.De kickstarterpagina van dit project is pas op 4 september te zien, maar de makers lieten al enkele details doorschemeren via het RepRap-forum.  De Zeus zoals de 3D fax/printer/scanner wordt genoemd zal bijvoorbeeld goedkoper worden dan de gecombineerde kosten voor een MakerBot Replicator, een 3D-printer en een digitizer scanner. Een replicator kost pakweg 2.200 dollar en een digitizer zal zo’n 1.600 dollar kosten. De totale prijs zal liggen tussen 3.800 en 4.400 dollar, veel goedkoper zal Zeus, volgens AIO Robotics niet worden .

All-in-One 3D printing

AIO Robotics is opgericht door Jens Windau en Kai Chang. De twee hebben een diploma behaald in computerwetenschappen aan de University of Southern California en samen al veel ervaring met robotica. Het bedrijf werd begin 2013 opgericht en waren naar verluidt op zoek naar geldschieters via de universiteit. Vanaf 4 september zal blijken of de geplande Kickstartercampagne een succes zal worden.

Je kunt je al inschrijven voor de  kickstarterpagina