Tweede PKM praktijktafel: ‘Meer doen voor minder’ (met film)

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

G+S Industries, het bedrijf van ondernemer Michel Goebbels, stelde voor de tweede PKM praktijktafel van 2013 haar deuren open. Het doel van de praktijktafels is ervaringen uitwisselen tussen ondernemers en van elkaar leren. Goebbels is van oorsprong bedrijfseconoom en heeft voor ABN Amro gewerkt. Daardoor benadert hij bepaalde zaken net even anders dan de gemiddelde ondernemer met een technische achtergrond. Zijn gouden tip: ‘Regel je bankzaken altijd bij meerdere banken, ook al gruwelen banken daarvan.’

Aan de hand van vier thema’s gaan de zes ondernemers deze middag op zoek naar de ‘best practices’. Van adviesorganisatie PKM zijn directeur Aad Braal, adjunct-directeur Frank Oosterbroek en organisatie-adviseur Peter Zijderveld aanwezig. De vier thema’s die onder leiding van Vraag en Aanbod hoofdredacteur Rolf Elling aan de orde komen zijn: commercieel, personeel, operationeel en financieel. Oosterbroek leidt het eerste thema commercieel in met de conclusie dat de klanten tegenwoordig niet meer ‘vanzelf’ komen. ‘Je moet ze zoeken en daarna verleiden met oplossingen en niet met producten’, aldus Oosterbroek.

Veeleisende klanten

Daar is Rob Jepkes (directeur Blomix) het mee eens. ‘Wij hebben altijd geprobeerd onszelf te verkopen met ideeën en dat blijven we doen. Onze concurrenten houden zich voornamelijk bezig met massaproductie, wij houden ons bezig met een nichemarkt binnen de matrijzenbouw en onderscheiden ons daarmee.’ Hans Kuijpers van Kuijpers Metaal heeft de laatste jaren zoals hij het zelf omschrijft ‘meer moeten doen voor minder’.

(Filmpje: Theo van Os/Van Os Marketing)

Lees hier het complete artikel