Siemens en Kuka kondigen samenwerking aan voor beladen van werktuigmachines

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De divisie Drive Technologies van Siemens en Kuka Roboter hebben op de EMO in Hannover een brede samenwerking aangekondigd. Doel van de samenwerking is de integratie van Kuka robots met de Siemens CNC-oplossingen voor het beladen van werktuigmachines.

‘Met deze gezamenlijke aanpak versterken we samen de kerngedachte van de geïntegreerde productie en kunnen bijvoorbeeld door de nauwe integratie van gereedschapswerktuigen en de beladingsproblematiek nieuwe markten aanboren’, zegt Manfred Gundel, ceo van Kuka Roboter GmbH. ‘De CNC- besturingen van Siemens en de robotbesturingen van Kuka zijn ideaal voor integratie van robots en CNC-technologie. Met deze samenwerking verdiepen we onze langdurige samenwerking en bouwen we intelligente automatiseringsoplossingen uit richting Industrie 4.0′, aldus dr Robert Neuhauser, de baas van de divisie Motion control Systems van Siemens.

Al op EMO 2011

Op de EMO in 2011 presenteerden beide partners al de integratie van de robot in de Sinumerik-interface voor programmering , onderwijs en diagnose toepassing. De volgende stap is nu de verbinding richting CNC taken.

De Siemens-divisie Drive Technologies (Nürnberg) is een toonaangevende en wereldwijde leverancier van geïntegreerde aandrijfsystemen. Drive Technologies bedient alle sectoren in de productie-en procesindustrie en infrastructuur en energiesegment.

Kuka Roboter, gevestigd in Augsburg, is een onderdeelvan het Kuka AG concern geldt als een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van industriële robots. De kerncompetenties zijn de ontwikkeling , productie en verkoop van industriële robots , controllers en software . Het bedrijf is marktleider in Duitsland en Europa en nummer drie in de wereld. Kuka Roboter GmbH biedt werk aan ongeveer 3.180 mensen wereldwijd. In 2012 bedroeg de omzet 742,6 miljoen euro.

Siemens, divisie Motion control Systems

Kuka Roboter GmbH  

EMO Hannover loopt nog tot en met 21 september 2013