Gipsblokken maken Eindhovense stadsvernieuwingswijk extra leefbaar

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Stadsvernieuwingswijk VoltaGalvani in Eindhoven moet een bruisende en creatieve buurt worden. Achter de mediterrane gevels zorgen scheidingswanden van gipsblokken voor optimale leef- en werkruimte.

VoltaGalvani is een bijzonder nieuwbouwproject met 105 woningen en 22 commerciële ruimten in het Eindhovense stadsdeel Groenewoud (Woensel-West). Woningcorporatie Trudo wil de wijk upgraden naar een levendige buurt met regionale aantrekkingskracht. De voormalige achterstandswijk moet een bruisende en creatieve buurt worden met jonge bewoners, ateliers, winkels, eethuisjes, enzovoorts.

Efficiënt bouwen

Stam + De Koning Bouw B.V. realiseert VoltaGalvani en onderaannemer Gebr. Vugts doet de afbouw (plafonds spuiten, binnenwanden plaatsen en stukadoren). Alle niet-dragende scheidingswanden, gemiddeld 40 tot 45 m2 per woon-/bedrijfsunit, worden opgebouwd met gipsblokken van Multigips en afgewerkt met MultiGips vlakplamuur. Door de gipsblokken droog te verlijmen verloopt het plaatsen van de wanden snel en efficiënt.

Gezond en comfortabel

De gipsblokken (geluidwerend en waterafstotend) dragen bij aan de leefbaarheid van de woon- en bedrijfsunits in VoltaGalvani. Gips is bouwbiologisch verantwoord en bevordert het welzijn van wonen en werken, blijkt uit onderzoek van het toonaangevende Sentinel-Haus Institut (D). Het geleidingsvermogen van gips voorkomt dat wandoppervlakken elektrostatisch opladen en stof aantrekken. Bovendien is gips geurloos en vrijwel emissievrij, en als zuiver anorganisch materiaal kan gips niet schimmelen. De warmte-isolerende eigenschappen bevorderen een comfortabel woon- en werkklimaat. Verder zijn MultiGips gipsblokken milieuverantwoord (onafhankelijke EPD-milieuproductverklaring).

Eind 2013 moeten alle woningen en bedrijfsruimten van VoltaGalvani zijn opgeleverd.

Multigips