W.P. Wering van Veenstra Machine Fabriek Beste Praktijkopleider 2013

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De eretitel Beste Praktijkopleider 2013 werd gewonnen door W.P. Wering werkzaam bij Veenstra Machine Fabriek in Coevorden. Wering ontving een cheque van 2.000 euro, een certificaat en een award.

‘De jury maakte kennis met een man die het belangrijk vindt om zijn kennis door te geven aan een nieuwe generatie vakmensen zodat het vakmanschap behouden blijft. Met de grote mate van ondersteuning vanuit zijn directie slaagt hij daarin voor meer dan honderd procent. Hij is de spil in het opleidingstraject en zorgt ervoor dat zijn werkgever geen wervingsproblemen kent. Voor deze praktijkopleider staan potentiële vakmensen namelijk in de rij’, schrijft de jury in haar juryrapport.

Tweede en derde

De tweede plaats werd ingenomen door W. Meijst, werkzaam bij Wärtsilä The Netherlands in Schiedam. In het juryrapport staat: Een van de vaardigheden die je als praktijkopleider niet mag ontberen is het kunnen overbrengen van kennis, ervaring én plezier in je werk. Volgens de leerlingen slaagt de heer Meijst voor deze vaardigheden met een dikke 10. Meijst ontving een cheque van 1.000 euro en een certificaat.

Op de derde plaats eindigde J. Bouman, werkzaam bij Strukton Rail West in Breukelen.
‘De jury ontmoette een praktijkopleider die liefde heeft voor zijn vak. Die met zijn kennis en ervaring uit de praktijk laat zien hoe je invulling kunt geven aan de functie van praktijkopleider’, aldus juryvoorzitter J. Daams. Bouman nam de cheque van 500 euro en een certificaat in ontvangst.

  

De jury

De jury bestaat uit leden van het bestuur van de Stichting ir. W. Maas Geesteranus Fonds:
H.J. Grotenhuis (Kenteq), J.F.P. Daams, F.A. Maas Geesteranus, P.J.E. Maas Geesteranus, W.I.J. van der Veere (Uneto-VNI).