Samenwerking Mitubishi en SafanDarley werpt zijn vruchten af

De E-Volutie Dagen bij SafanDarley zijn goed bezocht. Het was een treffen van agenten, leveranciers, klanten en belangstellenden. Voor het eerst sinds de naamsverandering van Safan en Darley in SafanDarley in oktober 2012 wapperen in Lochem de nieuwe fusievlaggen en het bedrijfslogo.

De bezoekers konden kennis maken met alle facetten van de plaatbewerking, niet alleen met de kantbanken en scharen van SafanDarley maar ook de machines van de andere dochters van de Nivora Groep kon men kennis maken. Zo stonden er ook de machines van Bewo en Style.

Mitsubishi

Het was voor het eerst dat de bezoeker daadwerkelijk kon kennis maken met de samenwerking tussen SafanDarley en Mitsubishi Electric Europe . In Lochem stond de nieuwe CO2 lasersnijmachine ML 3015 EX opgesteld. Sinds februari van dit jaar levert SafanDarley Mitsubishi lasersnijsystemen voor de Benelux en Duitse markt. Wim van Kranen, commercieel directeur SafanDarley is enthousiast over de samenwerking. ‘De eerste contracten voor Mitsubishi lasersnijders worden binnenkort ondertekend in Lochem.’
Van Kranen is optimistisch over de voortgang van de orderportefeuille. Hij verwacht dit jaar af te sluiten met een 7 procent hogere omzet dan 2012. Hij onderstreept dit door te melden dat zojuist de contracten zijn ondertekend voor de verkoop van een 2 x 600 tons tandemuitvoering van de nieuwe hydraulische kantpers H-Brake van elk 4 meter breed. Deze is verkocht aan Revicon te Woerden die er zijn tanks mee gaat produceren. De tandem wordt volgend jaar april opgeleverd.

Hoekmeetsysteem

Ook de technische ontwikkelingen stemmen Van Kranen optimistisch. Zo werd er tijdens deze E-Volutie Dagen drie noviteiten getoond, zoals de 130 tons en E-Brake met een werklengte van 4.100 mm, de nieuwste hydraulische kantpers H-Brake en de E-Control 20 besturing voor de E-Brake en de H-Brake. Het meest geavanceerd is het Laser hoekmeetsysteem E-Bend L, waarvoor patent is aangevraagd, zowel voor Europa als wereldwijd voor een aantal geselecteerde landen.
Software-engineer Roger Remmen vertelt meer over het hoekmeetsysteem. Ons hoekmeetsysteem meet en corrigeert de Y-as (de bovenbalk). Het systeem bevat een patent voor het bepalen van de referentiehoek, dit gebeurd gereedschap onafhankelijk. Conventionele systemen meten met de matrijs (ondergereedschap) als referentie. Nadeel hiervan is dat je afhankelijk bent van de kwaliteit plus vorm van het ondergereedschap.

Voordeel van ons hoekmeetsysteem is dat je van gereedschap kunt wisselen zonder dat de hoeksensor telkens gekalibreerd moet worden. Verder is onze hoeksensor met 200 meetsamples per seconde een factor 4 sneller dan conventionele systemen. We werken aan een nauwkeurigheid van +/- 0,15 graad.
Het hoekmeetsysteem wordt vanaf januari 2014 aangeboden vertelt Remmen.

Best Supplier

Om de twee jaar reikt SafanDarley ook de best supplier award uit voor de beste leverancier. In een veld van meer dan 20 leveranciers ging de prijs naar VDL Staalservice uit Weert. Ton Polmans van VDL Staalservice nam de Suppliers Award 2012-2013 in ontvangst. Hij was ontzettend blij met deze waardering. ‘We hebben natuurlijk geen slechte leveranciers’, vertelt Mark Das, manufacturing manager van SafanDarley. Maar eens in de twee jaar willen we toch onze waardering uitspreken voor een van onze leveranciers. ‘VDL Staalservice onderscheidde zich de afgelopen jaren op meerder punten, zoals: consistente levering, het maken en nakomen van afspraken, just in time levering, de wijze van aanleveren, samenwerking en het oplossen van knelpunten.

SafanDarley

  


Ton Polmans (links) van VDL Staalservice krijgt de Suppliers Award 2012-2013 van Mark Das van Safan. In het midden kijkt Paul Hermans, directeur VDL Staalservice tevreden toe.