Rijkswaterstaat en gemeente Rotterdam wederom gastheer Infratech

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Van 20 t/m 23 januari 2015 bundelen ruim 20.000 infraprofessionals wederom hun krachten tijdens InfraTech in Ahoy Rotterdam. Met het gastheerschap benadrukken Rijkswaterstaat en de Gemeente Rotterdam (ingenieursbureau) het belang dat zij als grote afnemers van infrastructurele werken hechten aan een open dialoog met de aanbieders in de sector.

Beide publieke opdrachtgevers leveren een inhoudelijke bijdrage aan het kennisprogramma. Zo wordt de Rijkswaterstaat Marktdag gekoppeld aan de beurs en presenteren beide partijen zich op de beursvloer.

InfraTech 2015 brengt opdrachtgevers en opdrachtnemers tot elkaar

Beide publieke opdrachtgevers zijn continu in gesprek met medeopdrachtgevers en opdrachtnemers om de kwaliteit van de aanbestedingen en de weg daar naartoe te verbeteren. Johan Vermeer, directeur Ingenieursbureau Gemeente Rotterdam: “Gezonde spanning tussen een deskundige opdrachtgever en een deskundige leverancier kan leiden tot innovatie, een nieuwe aanpak of anders samenwerken, maar zeker leidt het tot een bouwwerk met de beste waarde. Dat geldt zowel bij nieuwbouw als bij beheer en onderhoud. InfraTech 2015 brengt opdrachtgevers en opdrachtnemers weer tot elkaar. Vandaar dat de gemeente, samen met Rijkswaterstaat, beide als leden van het Opdrachtgeverforum, met graagte weer gastheer is van dit toonaangevend evenement binnen de infrastructuur.”

 Zoektocht naar nieuwe openingen

Ook Rijkswaterstaat kijkt uit naar de 11e editie van InfraTech. ‘Het verbindingsplein’ is de voorlopige werknaam van de stand van Rijkswaterstaat die daar ook andere rijksoverheden bij wil gaan betrekken. Jan Hendrik Dronkers, Directeur-Generaal: “De laatste tijd zoeken we naar nieuwe openingen die ons helpen om onze klanten, politiek en burgers, te bedienen in deze tijd van crisis en schaarste. We spreken daarbij over ‘allianties’, ‘co-creatie’ en andere wegen naar samenwerken. Maar die fraaie termen betekenen niets zonder de mensen uit overheid, bedrijfsleven en kennisinstituten die er samen hun schouders onder zetten en elkaars kracht aanboren. InfraTech is al jaren een belangrijk platform waar die mensen elkaar vinden en met elkaar in een uitstekende ambiance en vertrouwen scheppende sfeer inspirerende bijeenkomsten bijwonen en daar een open dialoog aangaan.

www.infratech.nl