EMO verleidt Tuinte machinefabriek tot aanschaf van twee freesmachines

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Het was de bedoeling dat Tuinte machinefabriek één nieuwe freesmachine zou aanschaffen maar het zijn er uiteindelijk twee geworden. ‘In eerste instantie hadden we het oog laten vallen op een zogenaamde combinatiemachine’, aldus Rob Snijders, sales engineer bij Tuinte machinefabriek.

Dus een freesmachine met een spil en twee verschillende tafels. Na een bezoek aan de EMO zijn we tot de conclusie gekomen dat we met de aanschaf van deze twee machines dezelfde mogelijkheden hebben maar veel meer flexibiliteit, terwijl de aanschafwaarde maar een fractie hoger ligt.

Drieassig bewerkingscentrum

Momenteel is Promas, leverancier van de eerste machine, bezig met de installatie van een drieassige Hedelius C80. Dit krachtige CNC-bewerkingscentrum heeft een vaststaand bed en een bewegende kolom volgens centrale bouwwijze. In de kolom bevindt zich een geïntegreerd gereedschap magazijn voor dertig gereedschappen. Het werkbereik van de machine is X-2340 mm, Y-800 mm, Z-600 mm. Tevens heeft de machine de mogelijkheid om een scheidingswand te plaatsen waardoor de bewerkingsstations van elkaar gescheiden kunnen worden en er een pendelmogelijkheid ontstaat.

Vijfvlaks bewerkingsmachine

De tweede machine die Tuinte machinefabriek heeft aangeschaft is een DMU 50 Ecoline van DMG Mori Seiki. Deze compacte vijfvlaks bewerkingsmachine is uitermate geschikt voor complexe werkstukken. De machine heeft een bereik van X-500 mm, Y-400 mm, Z-450 mm. De machine heeft een zeer interessante prijs/kwaliteit verhouding en is door de groeiende vraag naar complexe onderdelen een goede uitbreiding op het vijfassige machinepark van Tuinte machinefabriek. De DMU 50 wordt dit jaar nog geleverd.

Tuinte machinefabriek heeft vijftig jaar ervaring in de industriële toelevering en is specialist in het vervaardigen van componenten, modules en complete systemen.

Centraal staan gecompliceerde vormen in combinatie met nauwe toleranties. Gebaseerd op klantspecificaties, -normen en -procedures. Onze professionele opdrachtgevers verlangen hoge prestaties in combinatie met een flexibele en efficiënte opstelling. Door ons brede pakket van diensten en bewerkingsmogelijkheden, profiteren onze klanten maximaal van one-stop shopping. Het werkterrein beslaat de verspanende bewerkingen cnc-frezen, cnc-draaien al dan niet in combinatie met de productie van plaat- en constructiewerk. Naast diverse staal, rvs en aluminium soorten verwerkt Tuinte machinefabriek ook hoogwaardige legeringen als Inconel en Hastelloy.


Tuinte machinefabriek