Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider 2013 hout- en meubelbranche bekend

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Op 7 november jl. is Gielissen Interiors & Exhibitions uit Eindhoven uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf 2013 in de hout- en meubelbranche. Peter Oostdam, werkzaam bij Intos Interieurmakers in Haarlem, won de titel Beste Praktijkopleider 2013. De winnaars worden vervolgens voorgedragen voor de nationale en sectoroverstijgende verkiezing uitgeschreven door het ministerie van OCW.

Beste Leerbedrijf, gedreven en betrokken

De jury verkoos na uitvoerig beraad Gielissen omdat het opleiden in alle lagen binnen de onderneming aanwezig is; van P&O medewerker tot meubelmaker. De grote gedrevenheid en het enthousiasme bij de praktijkopleiders valt op maar ook de betrokkenheid bij de mbo-ers, die bij Gielissen trainees worden genoemd. Het bedrijf heeft opleiden hoog in het vaandel en biedt jonge mensen een breed scala aan mogelijkheden.

Praktijkopleider in cruciale rol

Peter Oostdam van Intos Interieurmakers uit Haarlem scoorde net iets hoger dan de andere twee genomineerde praktijkopleiders, zo oordeelde de jury. Oostdam is uiterst betrokken en sterk in het motiveren van de leerlingen en medewerkers. Zijn roeping is om jonge mensen verder te helpen op de maatschappelijke ladder. Iets wat Oostdam zelf, toen hij nog in opleiding was, ook is gegund. Met hart en ziel zet hij zich daarvoor in.

De vakjury bestond uit: Sandra Ter Maat (FNV Bouw), Janneke van Dijk (Verweij Houttechniek – Beste Leerbedrijf 2012, Harm Deiman (Summa College) en Ernst de Winter, Beste Praktijkopleider 2012 en naast jurylid ook gastheer.

De prijsuitreiking vond plaats bij Hoogendoorn MBI in Werkendam.