Door de weguitbreiding van de A1 moest de Vechthoeve, een uniek monument gebouwd in 1899, verdwijnen van haar huidige locatie. Omdat de hoeve deel uitmaakt van de Stelling van Amsterdam en de enige in hout uitgevoerde kringenwetboerderij van Nederland is, wil de overheid dit cultureel erfgoed behouden voor de toekomst. De Vechthoeve, beter bekend als ‘Pippi Langkoushuis’, werd in haar geheel opgetild en verplaatst naar een nieuwe locatie op 500 meter van haar huidige plek.
Bresser Grote Projecten voerde het transport uit. In het huis is een speciale fundering gestort. Het totale gewicht bedraagt nu 420 ton. Door de plaat zijn zestien gaten geboord voor de stalen buizen waarlangs het pand hydraulisch omhoog wordt gevijzeld. Het vijzelen gebeurt in drie delen. De eerste twee dagen steeds één meter en de laatste dag nog eens 70 centimeter. Daarna wordt het geheel op SMTP’s transportwagens geplaatst. Voor het transport over de Vecht bouwt Bresser een tijdelijke brug over de dijk tot halverwege de Vecht.
Vandaar wordt het pand op drie pontons geplaatst die het naar de nieuwe locatie varen. Daar bouwt Bresser de brug opnieuw op voor het laatste transport naar de uiteindelijke locatie. Daar krijgt de boerderij met unieke stijlkenmerken en decoratieve muur- en plafondschilderingen een maatschappelijke functie. De Vechthoeve is een provinciaal monument en is genomineerd voor rijksmonument.