Workshop machine-inspectie en nauwkeurigheid

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Voor medewerkers die betrokken zijn bij het onderhoud en de kwaliteitsbewaking van metaalbewerkingsmachines (plaatbewerken en verspanen) start op 18 februari de zesdaagse workshop: ‘ Machine-inspectie en nauwkeurigheid’. Deze workshop wordt verzorgd door Gert Dijk van Dijk Consult bij IHC-Fabrication in Kinderdijk. Er zijn nog plekken beschikbaar.

Het kennen van de kwaliteit van het machinepark is essentieel voor het beheersen van de productkwaliteit en het beperken van ‘faalkosten’. Anders gezegd: wie de nauwkeurigheid van zijn machinepark kent, kan de haalbare productnauwkeurigheid beter voorspellen.De inhoud van de workshop is gebaseerd op de ervaring van Gert Dijk als onafhankelijk ‘keurmeester en trouble shooter’, in het beoordelen van gereedschapsmachines en het analyseren van productafwijkingen.

Cases

Aan de hand van actuele cases uit de praktijk wordt ingegaan op de dagelijkse problematiek en het constateren en elimineren van afwijkingen. Aan bod komen zowel de traditionele machines als ook de complexe multi task- en vijfassige CNC portaalmachines. De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • de relatie machinenauwkeurigheid & productnauwkeurigheid
  • de geometrische meettechniek voor gereedschapwerktuigen
  • gebruik van meetapparatuur
  • het doelmatig meten volgens de DIN / ISO-normen
  • interpreteren en analyseren van meetresultaten
  • uitwerken en rapporteren van meetresultaten

Hands-on

Hands-on: De theorie wordt steeds direct na behandeling toegepast in de praktijk tijdens een practicum waarbij diverse machines worden geïnspecteerd. Als naslagwerk krijgt elke deelnemer een Syllabus met uitgebreide hand-outs en praktische checklijsten.


De zesdaagse training wordt verzorgd bij IHC-Fabrication in Kinderdijk op 18, 19,20 en 24, 25 en 26 februari telkens van 14.00 tot 19.00 uur.
Info en aanmeldingen