RoboJob automatiseert belading draaibank en freesmachine

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De Belgische automatiseerder RoboJob vertelt op Techni-Show alles over de automatische belading van CNC-machines, zowel voor draaibanken als voor freesmachines.

De afgelopen jaren heeft RoboJob al een heel parcours afgelegd. Het bedrijf komt uit de verspanende industrie. Bij een zusterbedrijf werd men geconfronteerd met dalende brutomarges, stijgende loonkosten en een moeilijke zoektocht naar goed opgeleide CNC-operatoren. De series werden er kleiner, doordat klanten steeds meer flexibiliteit vragen. Het bedrijf nam daarom zelf het heft in eigen handen en ging op zoek naar oplossingen. Zo werd RoboJob geboren.

Beladen freesmachines

De afgelopen jaren is RoboJob erin geslaagd om standaardoplossingen aan te bieden voor competitieve prijzen. Met de Turn- en Mill-Assist series biedt RoboJob flexibele standaardoplossingen die tot op heden bij tal van bedrijven in België, Nederland en Duitsland werden geïnstalleerd. Het gaat hard voor de Belgische automatiseringspartner. In september 2013 pakte het bedrijf nog uit met een vernieuwend concept voor de belading van freesmachines: de Mill-Assist Conveyor. Naast de Conveyor belooft RoboJob op de Techni-Show nog uit te pakken met andere vernieuwingen.

Over RoboJob

RoboJob is specialist in het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines. RoboJob werd opgericht in 2007 als een dochteronderneming van Aluro-Group NV om zich autonoom bezig te houden met het terug rentabiliseren van de verspanende industrie die jaar na jaar door de gewijzigde marktsituatie haar marge heeft zien afnemen. Met meer dan 25 jaar ervaring in de verspanende industrie én meer dan 40 jaar ervaring in machinebouw heeft RoboJob alle know-how in huis om uiterst gebruiksvriendelijke standaardoplossingen te bouwen die de verspanende industrie weer rendabel kunnen maken.

RoboJob staat op de Techni-Show in hal 11, stand D014 .