Ermaksan in Bursa is gestart met de bouw van een nieuwe laserfabriek. Deze komt tegenover de bestaande 80.000 m2 grote fabriek te liggen. Dit meldt Landré, de Nederlandse importeur van Ermaksan.
Vanwege het grote succes van de verkoop van de Ermaksan Fibermak lasersnijmachine was de ruimte in de bestaande fabriek niet meer toereikend om de productie op te voeren. Daarom is De verwachting is dat de nieuwbouw rond de zomer klaar is zodat de assemblage van de lasers na de zomer in de nieuwe fabriek kan gaan starten. Hiermee kan de productie capaciteit van Ermaksan groeien naar ruim 50 lasermachines per maand.
Lasertijdperk
Het lasertijdperk gaat een nieuwe fase in met de komst van de Fiberlaser. Sinds de introductie van de lasersnijmachine in de plaat verwerkende industrie begin jaren 90 was de CO2-laserbron het hart van de machine. De komst van de Fiberlaser betekent een grote verbetering in de operationele kosten van de lasersnijmachine. Zowel het energieverbruik als de onderhoudskosten liggen tot wel 70 procent lager dan bij een conventionele CO2-laser. Daarnaast is de Fiberlaser in dunne materialen tot wel 300 procent sneller dan de CO2-laser en is ook het snijden van reflecterende materialen zoals aluminium, koper en messing goed mogelijk.
De omslag in de markt voltrekt zich in een veel sneller tempo dan de meeste fabrikanten van lasersnijmachines hadden verwacht. Veel gebruikers van CO2-lasers besluiten versnelt over te stappen op de Fiber technologie om hun concurrentiepositie te verbeteren. In de Benelux heeft Landré reeds meerdere Fiberlasermachines van Ermak verkocht, waaronder een machine van 6 meter met een geïntegreerde rotatie-as voor het snijden van buis.
De Ermaksan Fibermak lasersnijmachines worden uitgerust met IPG Fiberlaser tot maximaal 6kW waardoor ook het snijden van dikke materialen geen enkel probleem oplevert.
Landré vertegenwoordigd sinds 2011 de Ermak plaatbewerkingsmachines.