‘Boekhouden kan iedereen’: praktische tips en praktijkvoorbeelden boekhouden

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Voor startende ondernemers die zelf willen (leren) boekhouden, heeft Uitgeverij Osirius het boek ‘Boekhouden kan iedereen’ uitgebracht. Dit handboek met instructie-dvd staat bol van de praktische tips en belangrijke aandachtspunten. Het is geschreven door Marco Steenwinkel, die al twee andere titels over boekhouden op zijn naam heeft staan.

Het boek is bedoeld voor iedereen die zich de beginselen van het boekhouden eigen wil maken. Ook gevorderden die zich meer willen verdiepen in computerboekhouden kunnen ermee uitstekend uit de voeten. Steenwinkel schreef het boek omdat hij merkte dat veel mkb’ers, zzp’ers en starters niet genoeg basiskennis hebben om echt een goede boekhouding te kunnen voeren. Het handboek is daarom universeel – het is van toepassing op elk soort boekhoudsoftware.

Herkenbare praktijksituaties

Boekhouden kan iedereen‘ is opgebouwd uit drie delen. Deel één beschrijft het organiseren en de inhoud van de administratie. Deel twee maakt de lezer wegwijs in het computerboekhouden en in deel drie gaat de schrijver dieper in op herkenbare praktijksituaties.