Column: Mouwen opstropen en netwerken

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Het was – vorige week – direct weer te merken op de Nederlandse snelwegen. Ze staan er weer, de files. Nederland is 2012 weer begonnen. Vele bedrijven in het midden- en kleinbedrijf hebben de deuren tussen kerst en oud en nieuw even gesloten.

Even een paar dagen rust, geen zakelijke telefoontjes, geen ‘gezeur’ aan je hoofd. Maar goed, even de laatste uitgaven van deze krant erbij genomen en – in combinatie met onze nieuwsbrieven – bent u weer helemaal op de hoogte van hetgeen er de afgelopen weken heeft gespeeld.

2012 wordt in elk geval een jaar waarin de mouwen moeten worden opgestroopt. Maar ook een jaar waar vele bedrijven nieuwe mogelijkheden zullen gaan ontdekken, kansen waarvan ze achteraf zullen zeggen: had ik dit maar veel eerder gedaan. Het hoort er een beetje bij, vind ik, bij het ondernemerschap dan welteverstaan. Bij de vele tienduizenden kleinere (in aantal medewerkers) ondernemers in ons land die het moeten hebben van netwerken. Ten minste in mijn beleving scoren de bedrijven goed, of beter, als er flink aan de weg wordt getimmerd. Vooral de netwerkfactor is in deze een essentiële.

We hebben het regelmatig meegemaakt. Tijdens beurzen, tijdens de rondetafeldiscussies met de ondernemers in samenwerking met PKM, tijdens bijeenkomsten bij Metaalunie, Nevat, noem ze allemaal maar op. Ondernemers die elkaar ‘live’ treffen, met elkaar in gesprek raken en voordat ze er erg in hebben met elkaar rond de tafel zitten om over een bepaalde opdracht en aanpak hiervan te praten.

Kijk, dat zijn mooie praktijdvoorbeelden waarvan er komend jaar er nog vele mogen ontstaan. Wij bieden de Nederlandse maakwereld de nodige ondersteuning door dergelijke verhalen te publiceren in onze krant en te vermelden op onze website. Maar dit gaat nog verder. Tijdens de Techni-Show en ESEF zullen we onze titel – Vraag en Aanbod – meer dan waar maken.

Hoe we een en ander in beeld gaan brengen, daar wordt nog over nagedacht. Maar dat het een verassende en zeker een uitdagende setting gaat worden op onze stand, moge duidelijk zijn, We zijn immers niet voor niets hoofd mediapartner van Techni-Show en ESEF 2012.

Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?

E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl

Via Twitter: VenA_Rolf