Metaalsector werkt aan één pensioenregeling voor Metalektro en Metaal en Techniek

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

FME. Metaalunie en Uneto-VNI, verenigd in de Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT) werken aan één pensioenregeling voor de Metalektro en de Metaal en Techniekeen. Begin 2013 starten de onderhandelingen. Dit doen ze aan de hand van een notitie met uitgangspunten voor een nieuwe pensioenregeling.

Voorafgaande aan de gezamenlijke notitie heeft FME in de afgelopen maanden onder de leden een enquête gehouden en met de leden in diverse bijeenkomsten en ontmoetingen uitgebreid van gedachten gewisseld over de pensioenontwikkelingen in het algemeen en de pensioenregeling in de sectoren Metalektro en Metaal en Techniek in het bijzonder. Uit deze ledenconsultaties is een duidelijk beeld naar voren gekomen over de inzet aan werkgeverszijde bij de komende onderhandelingen met vakverenigingen voor een nieuwe regeling.

De pensioenregeling die werkgevers voor ogen hebben is een basisregeling, waarvan de kosten niet hoger kunnen zijn dan het huidige kostenniveau. Daarbij is het uitgangspunt een pensioenrichtleeftijd van nu 67 jaar. De nieuwe regeling zal toekomstbestendig en goed communiceerbaar en uitvoerbaar moeten zijn.

De FWT-notitie over de contouren voor een nieuwe pensioenregeling voor de Metalektro en de Metaal en Techniek:

 Contouren voor een nieuwe pensioenregeling Metaal en Techniek en Metalektro.