Kwart werknemers wil laptop van de zaak saboteren

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

27 procent van de werknemers geeft toe zijn laptop, tablet of smartphone van de zaak doelbewust te willen saboteren uit ontevredenheid met de apparatuur. Dat blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van Panasonic Toughbook uitgevoerd is onder vijfhonderd Britse werknemers.

De voornaamste reden voor deze destructieve neiging blijkt het feit dat de mobiele toestellen simpelweg niet geschikt zijn voor de taken die de werknemers moeten uitvoeren. Uit het onderzoek bleek dat werknemers niet alleen op het idee komen om de apparatuur te vernielen (27 procent), maar dat sommige werknemers dat ook daadwerkelijk doen.

Per ongeluk… 

13 procent heeft al eens doelbewust water op zijn pc laten vallen en 23 procent zegt dat zijn computer al eens ‘per ongeluk’ op de grond gevallen is. Deze afkeer voor de laptop of tablet van het werk is onder andere te wijten aan een gebrekkige gebruiksvriendelijkheid (7 procent), de schaamte om ermee gezien te worden (9 procent) en aan het feit dat het mobiele toestel verouderd is of ongeschikt voor het werk (18 procent).