Column: Verbindende factor: verbindingstechnieken

Foto van: Rolf Elling
Geplaatst door Rolf Elling

Het woord verbinden kwam nog wel eens voorbij tijdens de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. En dat sprak mij wel aan.

 

Aan de ene kant omdat het verbinden ook één van de krachten is van Vraag en Aanbod. Ik kan daar nu natuurlijk mooi op inhaken.

Het verbinden van bedrijven met en aan elkaar, het bij elkaar brengen van toeleveranciers en oem’ers en alle bedrijven die hier nog bij horen. We doen het wekelijks, nee dagelijks.

En gelukkig, het wordt nog steeds gewaardeerd. Bedrijven die dankzij Vraag en Aanbod nieuwe opdrachtgevers vinden of nieuwe markten ‘ontdekken’.

Aan de andere kant doen we veel aan verbinden tijdens de ronde tafel discussies die we samen met PKM -de adviesclub voor metaalverwerkende bedrijven- al een aantal jaren bij, met en voor ondernemers organiseren.

Deze bijeenkomsten hebben, naast de vele en diepgaande discussies over de maakindustrie, ook al diverse  fraaie samenwerkingsverbanden tot stand gebracht. Fijn en goed om te doen. De eerste van dit jaar is recent gehouden bij Spyker Cars in Zeewolde. Binnenkort een verslag over deze bijeenkomst.

Tot slot zullen we met Vraag en Aanbod vanaf deze maand deze verbindende factor nog verder doortrekken en uitbreiden.

Eind mei voegen we een nieuwe rubriek toe aan Vraag en Aanbod. U raadt het misschien al: ‘Verbindingstechnieken’. Dit doen we niet zo maar even. Nee, weldoordacht uiteraard.

Tot voor kort gaven we het magazine ‘’Verbindingstechnieken” uit. Deze luxe uitgave wordt echter niet verder voortgezet. Nederland blijkt voor deze nichemarkt net iets te klein.

Maar de verbindingstechnieken als lassen, lijmen, vernikkelen en mechanisch verbinden zijn natuurlijk ook onlosmakelijk verbonden met de maakindustrie.

Niet alleen in de metaal, maar ook in de kunststof, bouw en hout segmenten.

We trappen de  nieuwe rubriek Verbindingstechnieken officieel af met een special. Deze staat gepland voor week 21, uitkomend op 23 mei

Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?

E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl

Twitter: @VenA_Rolf

Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod