1,5 miljoen euro voor tweede ronde R&D-samenwerkingsprojecten voor mkb

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De tweede ronde van de R&D-samenwerkingsprojecten van de MIT-regeling voor de HTSM-sector wordt van 25 september tot en met 3 oktober opengesteld. Hiervoor is ruim 1,5 miljoen euro beschikbaar.

Amandus Lundqvist, voorzitter van Holland High Tech en boegbeeld van de topsector HTSM: ‘Het mkb is cruciaal voor innovatie en voor de versterking van de economie in het algemeen en de hightech sector in het bijzonder. Met de inzet van het instrument R&D-samenwerkingsprojecten willen we ervoor zorgen dat samenwerking met het mkb wordt bevorderd en dat het innovatieve mkb goed wordt aangesloten op de innovatieagenda van de topsector HTSM.’

R&D-samenwerkingsinstrument

Met dit instrument van de MIT-regeling worden projecten ondersteund waarbij minimaal twee mkb-bedrijven samenwerken op het gebied van industrieel en experimenteel onderzoek. Het maximale subsidiebedrag bedraagt 75.000 euro per deelnemende ondernemer, met een maximum van 150.000 euro per samenwerkingsproject. In totaal is voor de tweede ronde 1,5 miljoen euro beschikbaar. De MIT-regeling wordt uitgevoerd door AgentschapNL.