Ricoh heeft de lancering van de Ricoh 3D AM S5500P aangekondigd; het eerste 3D printsysteem onder het Ricoh-merk. Het publiek krijgt het systeem voor het eerst te zien tijdens Formnext van 17-20 november in Frankfurt. Het nieuwe 3D printsysteem is medio 2016 verkrijgbaar in Europa.
Ricoh ontwikkelde de AM S5500P in samenwerking met Aspect, Inc. Na de lancering van het product zetten Ricoh en Aspect hun samenwerking voort om zo meer eigen producten te ontwikkelen en functionaliteiten te verbeteren.
In september 2014 lanceerde Ricoh de Additive Manufacturing Business (AM Business). Tot nu toe werden daarbij 3D- printers van derden aangeboden, evenals een breed scala aan AM-diensten, zoals advies, 3D-datadesign en fabricage. De Ricoh AM S5500P wordt onderdeel van het uitgebreide dienstenaanbod op dit gebied.
Duurzame objecten
De AM S5500P kan dankzij de zogenaamde SLS-methode (SLS = Selective Laser Sintering)voor additieve productie hoogwaardige, duurzame objecten produceren. Met deze techniek wordt poedermateriaal gesinterd door laserbestraling. Bij de SLS-methode worden voornamelijk polymeerpoeders, zoals PA11 (PA = polyamide: nylon. Polymeer poeder dat kracht en buigzaamheid biedt) en PA12 gebruikt. Daarnaast zijn ook universeel toepasbare en uiterst functionele materialen als PA6 en PP ((= polypropeen: polymeer poeder, gekenmerkt door eigenschappen als licht gewicht, enorme duurzaamheid en hoge mate van buigzaamheid)mogelijk. Dit printsysteem kan bijvoorbeeld zowel auto-onderdelen voor functionele testen als voor eindproducten produceren. Dankzij het grote modelleringsoppervlak van 550 mm (b) × 550 mm (d) × 500 mm (h) kan de RICOH AM S5500P tegelijkertijd verschillende soorten onderdelen fabriceren en grote onderdelen modelleren.
Peter Williams, Executive Vice President van Ricoh Europe, zegt: ‘De lancering van de RICOH AM S5500P is niet alleen een mijlpaal in de bijna 80-jarige geschiedenis van Ricoh, maar ook een belangrijke stap vooruit in de ontwikkeling van de Additive Manufacturing-branche. Ons bedrijf zet zich in voor innovatie en ondersteunt de ontwikkeling van bedrijven in het digitale tijdperk. Juist daarom zijn we verheugd een krachtig nieuw systeem met uitgebreide end-to-end services te kunnen introduceren.’
Daarnaast zijn ook universeel toepasbare materialen als PA6 en PP (polypropeen: polymeer poeder, gekenmerkt door eigenschappen als licht gewicht, enorme duurzaamheid en hoge mate van buigzaamheid) mogelijk. Dit printsysteem kan bijvoorbeeld zowel auto-onderdelen voor functionele testen als voor eindproducten produceren. Het modelleringsoppervlak bedraagt 550 mm (b) × 550 mm (d) × 500 mm (h).
Ricoh op formnext 2015 in Frankfurt
Ricoh neemt deel aan Formnext, de internationale beurs over additieve technologieën en werktuigbouw, van 17-20 november in Frankfurt . Vertegenwoordigers van Ricoh tonen op stand D20 in hal 3.1 de functies van de AM S5500P en ook de oplossingen voor ontwerp- en productieondersteuning belichten.
Voor meer informatie of voor een afspraak met een vertegenwoordiger van Ricoh tijdens formnext 2015 kunt u contact opnemen met chi-chung.man@ricoh-europe.com .