Met Ertec naar DMG Mori en Liebherr

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Ertec Handling & Automation uit Nuenen organiseert in samenwerking met DMG Mori Seiki voor haar relaties van 18 tot en met 22 februari een trip naar de DMG-fabrieken in Pfronten en de fabriek van Liebherr Automation te Kempten.

DMG Mori Seiki is fabrikant van onder andere bewerkingscentra en CNC frees- en draaimachines in het A-segment. Handlingrobots en referentiesystemen van System 3R, door Ertec in Nederland vertegenwoordigd, worden vaak gecombineerd met DMG-machines tot automatische productiecellen. DMG Mori Seiki houdt van 18 t/m 22 februari open huis in de hoofdvestiging te Pfronten.

Liebherr

Liebherr Automation, eveneens door Ertec vertegenwoordigd, ontwikkelt FMS-systemen voor de automatisering van CNC-gereedschapmachines voor de metaalbewerking en software voor de aansturing van dergelijke systemen. De onderneming telt 160 medewerkers en heeft een omzet van 48 miljoen euro.

Het bezoek aan beide ondernemingen zal een eyeopener zijn voor kleine en middelgrote bedrijven in de metaalbewerking die zich oriënteren op de mogelijkheden voor geheel of gedeeltelijk automatisch en flexibel produceren van kleinere series onderdelen. Aan de orde komen onderwerpen als manloze productie, hogesnelheidsfrezen, verschillende typen FMS-systemen, software, multitasking, 5-assige bewerking enz. Na afloop hebben de deelnemers een goed inzicht in de voordelen van flexibele automatisering, de kosten, de besparingsmogelijkheden en de toekomstige ontwikkelingen, waardoor ze een voorsprong op de concurrentie kunnen nemen.

Ertec


DMG Mori – Open huis pfronten-logo-en.gif