Vereniging van Technische Bedrijfstakscholen notarieel bekrachtigd

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Recent is de landelijke Vereniging van Technische Bedrijfstakscholen officieel notarieel bekrachtigd. Hiermee is een einde gekomen aan het enkele jaren onderling informele overleg tussen vakscholen.

De leden van de vereniging zijn soortgelijke en direct vergelijkbare vakscholen in vooral metaaltechnieken verspreid over het land, overlappen elkander niet in het verzorgingsgebied, zien vergelijkbare ontwikkelingen en kampen dikwijls met vergelijkbare problematiek.

De vereniging probeert te komen tot uniforme afspraken/regelingen met onder andere Brancheorganisaties (FME-CWM en Koninklijke Metaalunie); Opleidingsfondsen (OOM, A&O en Metalektro); Overheden; Inkoopcentrales en Samenwerkingsverbanden (bijvoorbeeld Vereniging van OBM’s). De vereniging kan ook fungeren als spreekbuis namens aangesloten leden voor bijvoorbeeld overheden of de kenniscentra (Kenteq, SBB).

Het plan is periodiek op directieniveau bijeen te komen om kennis te delen, kwaliteitsafspraken na te leven, ideeën en plannen uit te wisselen en eventueel samen krachten te bundelen vanuit de vereniging.

Twee keer per jaar wisselen ook de praktijkdocenten informatie uit over leermiddelen, opleidingsprogramma’s, lesstof en examenopdrachten.

De leden zijn op dit moment bedrijfstakscholen uit Nijmegen, Cuijk, Eindhoven, Deventer, Rijssen, Harderwijk, Terborg, Zaandam, Den Helder, Heerhugowaard en Hengelo. Deze samenwerking gaat veel afzonderlijke inspanningen besparen. Alle hebben ze directe bestuurlijke linken met bedrijfsleven en branches.