Blog Rolf Elling: Krijg je toch even het wow-gevoel

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Metaal & Techniek is de uitgave van Koninklijke Metaalunie en dit magazine wordt verstuurd naar de bijna 14.000 leden van deze ondernemersvereniging. De meest recente editie verscheen een week voor de ESEF. Met uiteraard veel aandacht voor het Metaalunie paviljoen op de ESEF. Die is inmiddels alweer achter de rug.

Opvallender was echter het op de cover bevestigde hoesje met daarop twee halve ‘W’s en een ‘O’. Het vormde, zo bleek later, de tekst ‘WOW’. In dit hoesje bleek een dvd te zitten.

Uiteraard, nieuwsgierig als ik ben (dat schijnt bij het vak te horen) direct even het schijfje in de dvd speler gestopt om me laten verrassen door de beelden en tekst.

Een wondere wereld van vakmensen die binnen de metaalsector mogelijk maken wat onmogelijk lijkt. Dat is de boodschap die Metaalunie aan haar leden wil tonen.

Met bijzondere voorbeelden, met percentages en financiële cijfers. Dit alles wordt gelardeerd met vele tekeningen die bijzondere projecten moeten weergeven. En dat laatste vind ik wel wat jammer. Het vele gebruik van deze tekeningen.

Veel krachtiger en dynamischer was het geweest om ‘echte’ beelden te gebruiken. En die bestaan natuurlijk, denk bijvoorbeeld maar aan het explosievormen van aluminium cockpits bij 3D Metal Forming in Lelystad.

Maar goed, evenwel toch een gemeend chapeau voor de Koninklijke Metaalunie. De dvd geeft kort en krachtig aan waar we in de metaalsector voor staan. Van het kleinste scharniertje voor de hartklep in een kunsthart tot en met de cockpitneus en alles wat hier tussenin ligt.

Met zo’n 150.000 medewerkers verdeeld over de vele duizenden bedrijven zijn we toch maar goed voor een omzet van 22 miljard euro per jaar. En dat doen weinig sectoren ons na.

Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?

E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl

Twitter: @VenA_Rolf

Facebook: https://www.facebook.com/Vraagenaanbod