Food- en procesindustrie nadrukkelijk in de belangstelling tijdens Empack 2014

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch bieden op 2 en 3 april 2014 weer het podium aan Empack, de vakbeurs die inspeelt op de toekomst in verpakkingstechnologie-, materialen- en diensten. Nieuw dit jaar is het Foodplein waar specialisten uit de Food- en procesindustrie de mogelijkheid krijgen zich optimaal te presenteren.

Verschillende bedrijven uit de sector hebben inmiddels interesse getoond om onderdeel te zijn van dit plein. Het Foodplein biedt bezoekers in één oogopslag een totaaloverzicht van de volledige Food- en Procesindustrie. Naast het Foodplein zijn er nog vier features: ecoPack, print4Packaging, Caps & Closures Lane.

Ook nieuw dit jaar is de paneldiscussie in samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Verpakkingskundigen op woensdag 2 april. Tijdens deze paneldiscussie zullen professionals uit de branche debatteren over uiteenlopende stellingen binnen het thema ‘Techniek, rem of motor voor innovatie?’

Paneldiscussie

Technologie maakt dozen, flessen, blikjes en zakjes nóg slimmer dan ze al zijn. Processen in de keten worden steeds meer op elkaar afgestemd en digitalisering versterkt dat alleen maar. Heeft dit ook een keerzijde? Is de prijs van een efficiënte verpakkingsketen door hoge investering in weinig flexibele technologie niet een systeem dat zichzelf noodgedwongen in stand houdt? En hebben innovaties alleen nog maar kans als ze aansluiten bij bestaande technologie en opeenvolgende ketenprocessen? Beperkt dat per definitie de kansen en speelruimte voor échte vernieuwing? Is de sector alert genoeg of holt de focus op kostenbeheersing de slagkracht uit? En hoe erg is dat dan? Kortom, is technologie rem of motor voor innovatie en ontwikkeling?

Dit soort vragen stelt de Vereniging van Nederlandse Verpakkingskundigen zichzelf en bezoekers van Empack aan de hand van een aantal stellingen die in de media, nieuwsbrieven en LinkedIn worden verspreid. Dit voedt een levendig debat tussen experts van binnen én buiten de sector onder leiding van Rijk van Korlaar, voorzitter van de VNV. De paneldiscussie zal midden op de beursvloer plaatsvinden op woensdag 2 april vanaf 16.00 uur.

Online zoekmachine

Vorig jaar is er veel veranderd bij organisator Empack-easyFairs, maar hebben ook de beurzen, waaronder Empack, een complete metamorfose ondergaan. Eén van de grootste veranderingen vond online plaats: Empack 2014 heeft een volledig nieuwe website, waar gebruiksgemak centraal staat.

De vernieuwde site is bovendien een aantal innovatieve functies rijker geworden, waaronder een unieke online zoekmachine. Deze zoekmachine zoekt niet alleen op de Empack website, maar internationaal, over alle easyFairs beurzen, in alle industrieën en elke productcategorie. Zodoende vindt de bezoeker echt wat hij zoekt en heeft de deelnemer een internationaal potentieel op een presenteerblaadje. Via de meeting scheduler tool komen deelnemers en bezoekers 365 dagen per jaar met elkaar in contact en is een face-2-face contact met één simpele klik gemaakt. Antwoorden op alle vragen van zowel deelnemers als bezoekers liggen zo binnen handbereik. De transformatie die Empack en easyFairs hebben ondergaan is onmiskenbaar, maar de basis blijft. Zo is al lange tijd de hechte samenwerking met Verpakkingsmanagement en kennispartner NVC (Nederlands Verpakkingscentrum) een stabiele en waardevolle factor. Ook tijdens de komende drie edities van Empack zullen zij een actieve rol spelen.

www.easyfairs.com/empack-nl