GluGreen vingerlast niet-gedroogd hout duurzaam

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

GluGreen uit Helmond heeft in samenwerking met TNO een gepatenteerde technologie ontwikkeld die niet-gedroogd hout betrouwbaar en duurzaam vingerlast.

De voordelen van gevingerlast hout zijn al jaren bekend, maar niet-gedroogd hout verlijmen is bijzonder. Zelfs de zwaarste, tropische hardhoutsoorten als Azobé, Angelim Vermelho of bijvoorbeeld Massaranduba kunnen volgens GluGreen gevingerlast worden.

In de afgelopen twee jaren is veel kennis en praktijkervaring opgedaan en GluGreen is nu klaar om met deze technologie de markt op te gaan. Naast het innovatieve karakter is de GluGreen-technologie maatschappelijk verantwoord. Kortere houtdelen worden tot een stabiel eindproduct verwerkt, waardoor verantwoord gebruik van de grondstof uit de tropische bossen wordt vergroot. Goed voor het bos en voor de bosbeheerder en stabiele eindproducten.

De founding partners van GluGreen zijn gerenommeerde bedrijven die FSC-geproduceerd hardhout hoog in het vaandel dragen: Mevo Houtindustrie, Precious Woods, Regge Hout en Wijma Kampen, samen met TNO en Delft Patents.

De technologie en de eindproducten zijn beschikbaar voor de bouw, tuin- en waterbouwmarkt.