ESAB voltooit overname Victor Technologies

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

ESAB maakt bekend dat haar zusterbedrijf ColfaFlorence uit de Verenigde Staten (SC) de eerder aangekondigde overname van Victor Technologies Holdings heeft voltooid. Victor produceert gespecialiseerde lasproducten, snij- en gasregelproducten en beschikt over bekende merken als Tweco, Cigweld, TurboTorch en Stoody.

De van oorsprong Zweedse lasproducent ESAB, ColfaFlorence en nu dus ook Victor maken onderdeel uit van de Amerikaanse Colfax Group uit Annapolis Junction (MD). Ken Konopa, senior vice president Marketing en Engineering van ESAB denkt dat ze met de overname van Victor in combinatie met de oplossingen van ESAB de klanten nog meer toegevoegde waarde kunnen bieden. ‘Het is een geweldige combinatie, strategisch gezien vullen beide ondernemingen elkaar perfect aan. We verwachten dat de integratie probleemloos zal verlopen voor onze klanten, distributeurs en vennoten.’

Colfax

Colfax Corporation is een veelzijdig productie- en engineeringbedrijf dat onder de merken Howden, Colfax Fluid Handling en ESAB producten en diensten op het gebied van gas- en vloeistofverwerking en productietechnologie levert aan zakelijke klanten en overheidsinstellingen over de hele wereld. Colfax is genoteerd aan de New York Stock Exchange onder het symbool ‘CFX’.

ESAB

ESAB is een van de grootste producenten ter wereld op het gebied van lastoevoegmaterialen, las- en snijapparatuur en de bijbehorende automatiseringsoplossingen. ESAB werd in 1904 opgericht en biedt producten voor vrijwel alle las- en snijprocessen en -toepassingen aan. De onderneming wordt alom beschouwd als de technologische leider van de industrie. Met meer dan 8.700 partners en productiefaciliteiten verspreid over vier continenten is ESAB in staat snel en efficiënt producten en ondersteunende diensten te leveren aan klanten over de hele wereld. Sinds 2012 maakt ESAB (samen met Howden onderdeel van Charter International plc.) deel uit van de Colfax Group.

Colfax Corporation

Victor technologies

ESAB