De Cromvoirtse redt failliet Felix Philips Staal & Metaal

De Cromvoirtse heeft deze week een doorstart gemaakt met Felix Philips Staal & Metaal bv. Na het faillissement op 24 juni van de staalleverancier uit het Limburgse Nuth zijn de curator en De Cromvoirtse uit Oisterwijk, ook een specialist in toelevering van maatwerk in metaal, een doorstart overeengekomen.

Maandag 7 juli opende het nieuwe bedrijf, handelend onder de naam Felix Philips Staal & Metaal (zonder bv) weer haar deuren. Dit uiteraard aan hetzelfde adres. De contactgegevens blijven ongewijzigd. Ronnie van den Hurk, met Janwillem Verschuuren mededirecteur van De Cromvoirtse is blij dat zijn bedrijf zo de continuïteit heeft kunnen waarborgen. Zes van de acht medewerkers gaan mee in de doorstart; directeur Pascal Philips en een productiemedewerker (hij heeft inmiddels een andere baan) gaan niet mee. De toenmalige bedrijfsleider Martin Kuckelkorn (foto links) treedt in het nieuwe bedrijf op als vestigingsleider en heeft de dagelijkse leiding.

 ‘We kenden het bedrijf al, we leverden al vele jaren het lasersnijwerk aan Felix Philips. Dan weet je ook de potentie van het bedrijf. We zijn vergelijkbare bedrijven en ik geloof in de synergie tussen beide bedrijven’, vertelt van den Hurk. ‘Door deze synergie en het efficiënter maken van de automatisering en bedrijfsprocessen heb ik veel vertrouwen in de toekomst van Felix Philips.’

Pascal Philips

Pascal Philips tot 24 juni directeur van Felix Philips Staal & Metaal bv is zeer betrokken in de Limburgse metaal en actief in de Metaalunie en de Staalfederatie. Desgevraagd vertelt hij zwaar teleurgesteld te zijn in de gang van zaken. ‘De crisis heeft een paar jaar te lang geduurd, waardoor we in de financiële problemen kwamen. De vordering van de Belastingdienst heeft ons uiteindelijk de nek omgedaan en heb om die reden medio juni zelf het faillissement aangevraagd’, vertelt Philips.
De Belastingdienst legde beslag op de complete inventaris en heeft het uiteindelijk ook geveild. De Cromvoirtse heeft het later als onderdeel van de doorstart weer teruggekocht van de opkoper. Dat is vermoedelijk de enige die goed heeft verdiend aan het faillissement.
In het begin van de gesprekken over een mogelijke doorstart had Pascal Philips er nog alle vertrouwen in dat hij een rol zou krijgen in het nieuwe bedrijf. ‘Vorige week donderdag werd me helaas duidelijk gemaakt dat De Cromvoirtse niet verder met me wilde. Dat is jammer maar ook wel weer begrijpelijk.’ Pascal Philips gaat zich de komende periode bezinnen op zijn verdere carrière.
Het nieuwe Felix Philips blijft als groothandel een diversiteit aan metalen en halffabrikaten leveren. Ze leveren een compleet assortiment van ferro- en non ferro metalen uit voorraad. Ook leveren ze o.a. roosters, traptreden en tubeclamps.

Felix Philips Staal & Metaal

De Cromvoirtse