Heeremans (Metaalunie): ‘Meer toeteren en trechteren’

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Remco Heeremans is inmiddels een jaar actief als Hoofd Branches bij de Koninklijke Metaalunie. Op 1 juli 2013 trad hij in dienst. Heeremans was voorheen werkzaam als adjunct-directeur bij NL ingenieurs.

In het afgelopen jaar heeft Heeremans een goed beeld gekregen van de Metaalunie en de hieraan gelieerde branches. Hij ziet zichzelf in een coachende rol. ‘Koninklijke Metaalunie heeft ruim vijftig branches, waarvoor het belangrijk is dat ze niet alleen hun leden goed informeren, maar ook om tussen de branches onderling de activiteiten goed op elkaar af te stemmen. Ik noem het wel eens dat ze meer moeten ‘toeteren en trechteren’. Toeteren richting de leden, waarbij de belangen voor vaak kleine, gespecialiseerde groepen leden goed moeten worden neergelegd. En met het trechteren bedoel ik de politiek en maatschappelijke wet- en regelgeving binnen de industriële sector dusdanig vertalen dat iedere lid hiermee uit de voeten kan.’

Metaalunie telt circa vijftig branches. Deze zijn te verdelen in een branches die voor 100 procent deel uit maken van de Metaalunie, een aantal branches ligt bij zowel de Metaalunie als de FME en een aantal hebben een zelfstandige positie en zijn alleen gehuisvest in het kantoor van Metaalunie.

http://www.metaalunie.nl/