Hypertherm versterkt positie waterstraalsnijden met HyPrecision Waterjet

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Hypertherm introduceert met de HyPrecision Waterjet een volledig gamma aan waterstraal-producten. Deze producten omvatten pompen van 15 tot 150 pk, nauwkeurige snijkoppen en slijpapparatuur.

Deze aankondiging van vandaag is het resultaat van de overname van AccuStream door Hypertherm in januari 2013 . De achtergrond en expertise van AccuStream op het gebied van waterstraalsnijden gaat terug tot het midden van de jaren 1980 met de ontwikkeling, toepassing en verkoop van waterstraalproducten.

Minder onderhoud

De systemen beschikken over de Advanced Intensifier Technology om de onderhoudsbeurten uit te stellen, de duur van het onderhoud te verkorten en de prestaties te maximaliseren. Volgens een begeleidend filmpje op de website is er pas na 12.000 bedrijfsuren onderhoud nodig tegenover 2.000 voor conventionele waterstraalsnijmachines. Hypertherm schat dat de totale eigendomskosten voor een HyPrecision-systeem ongeveer 20 procent lager is dan die van concurrerende systemen, waardoor klanten van een grotere rentabiliteit kunnen profiteren.

‘De uitvinder van HyPrecision Waterjet had jarenlang een eigen werkplaats en had met eigen ogen gezien wat er mis kon lopen en daadwerkelijk mis ging met de systemen die hij gebruikte’, legde Sara Mancell, Waterjet Marketing Manager van Hypertherm, uit. ‘Die kennis in combinatie met meer dan een decennium aan ervaring met het ontwerpen van waterstraalapparatuur zette hem aan tot het ontwikkelen van vervangingsonderdelen voor verschillende systemen. Door de kennis die hij vergaarde tijdens de verkoop van deze onderdelen kon hij ontdekken waar en waarom defecten optraden. Deze ervaringen brachten hem ertoe zijn eigen waterstraalsysteem te maken en dit door de jaren heen te blijven bijstellen en verbeteren.’

Praktische engineering

Voorbeelden van de praktische engineering die volgens Hypertherm alleen in HyPrecision-waterstraalpompen terug zijn te vinden zijn een geoptimaliseerde lengte en diameter van de plunjer, in combinatie met een langere draagbevestiging voor een betere uitlijning, wat leidt tot een maximale levensduur van de onderdelen met minimale drukschommeling. De plaatsing van hydraulische afdichtingen en plunjerlagers buiten het hydraulische sluitpaneel zorgen voor gemakkelijkere toegang en onderhoud. Het ontwerp van de zuiger minimaliseert slijtage van de afdichting en verlengt de levensduur van het onderdeel aanzienlijk.


Hypertherm HyPrecision Waterjet-systemen maken deel uit van de Built for Business Integrated Cutting Solutions van Hypertherm waarin de ProNest-nestingsoftware, numerieke besturing (CNC, computer numeric controller), THC en HyPrecision Waterjet van Hypertherm samenwerken om automatisch de juiste snijparameters toe te passen en waarden aan te passen zoals de doorvoersnelheid, stromingssnelheid van slijpmiddel, pompdruk enzovoort.

HyPrecision Waterjet