Emerson breidt onderzoek flowengineering uit

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Emerson Process Management heeft een nieuw Technology Design Centre gevestigd op haar bedrijfscampus in het Roemeense Cluj-Napoca. Dit centrum gaat de Micro Motion-flow- en dichtheidsproductenlijnen en de Roxar meet-technologie ondersteunen. De nieuwe faciliteit is een uitbreiding van het huidige Europese netwerk van Emerson, waaronder het bestaande Flow Technology Centre in Ede.

Het Engineering-ontwerpteam in Roemenië richt zich op het ontwikkelen van flow-meettechnologieën die gebruikers meer inzicht en betere controle over processen bieden

Groei in flow-meetproducten

Het nieuwe gebouw in het Roemeense Cluj-Napoca maakt deel uit van een eerder aangekondigde investering van 60 miljoen dollar die het bedrijf doet om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar haar flow-meetproducten en -diensten in Europa en andere regio’s. Het nieuwe gebouw biedt 18.800 vierkante meter ruimte aan productie, kalibratie, onderzoek en ontwikkeling en voor trainingsfaciliteiten voor de Micro Motion, Rosemount flow en Roxar flow-producten van Emerson. De faciliteiten bieden moderne en ruime productievoorzieningen plus kantoren voor technische dienstverlening en klant-ondersteuning en voldoen aan de strengste eisen wat betreft hoogwaardige en traceerbare kalibratie. De flow-producten van Emerson verkeren momenteel in een overgangsfase. De volledige capaciteit voor alle technologieën zal naar verwachting tegen het einde van 2014 zijn bereikt.

Emerson Process Management

Emerson Process Management is een business unit van Emerson en loopt voorop in ondersteuning en automatisering van productieprocessen en distributie van olie en gas. Emerson Process Management is actief in tal van industrieën waaronder chemie, olie en gas, raffinaderijen, pulp- en papierindustrie, engineering plastics, energie, water- en afvalwaterbehandeling, levensmiddelen, mijnbouw, metaal en farmacie. Het bedrijf combineert superieure producten en technologieën met industriespecifieke engineering, consulting, projectmanagement- en onderhoudsservices. Merknamen van Emerson Process Management oplossingen en producten zijn onder andere PlantWeb, Syncade, DeltaV, Fisher, Micro Motion, Rosemount, Daniel, Ovation en AMS Suite.

Emerson Process Management Nederland