Miyachi heet voortaan Amada Miyachi

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Het Japanse concern Miyachi uit Kanagawa heet vanaf 1 september Amada Miyachi. De naam van het Euopese hoofdkantoor dat in het Duitse Puchheim is gevestigd, wordt vanaf 1 september Amada Miyachi, dat geldt eveneens voor de Nederlandse vestiging in Helmond.

Sinds 12 februari 2013 maakt Miyachi Corporation onderdeel uit van Amada Co., Ltd. Nu is ook besloten de naam te veranderen.


Amada Miyachi is marktleider in de ontwikkeling, bouw en onderhoud van machines en modules op het gebied van weerstandslassen, laserlassen en lasermarkeren.
Amada Co., Ltd. is een Japans concern met het hoofdkantoor in Isehara, Kanagawa en een Nederlands verkoopkantoor in het Duitse Haan. Amada ontwikkelt, produceert, verkoopt en onderhoudt machines voor de verwerking, snijden en persen van metalen platen. Het bedrijf werd opgericht in 1946 en staat genoteerd op de Tokyo Stock Exchange. Het heeft 60 vestigingen (17 in Japan en 43 daarbuiten) en 6.467 werknemers in maart 2012. De geconsolideerde netto-omzet voor het fiscale jaar eindigend in maart 2012 was 186 miljard Japanse yen, is 1,55 miljard euro.

Het correspondentie-adres van Amada Miyachi Europe GmbH, Lindberghstraße 1, DE-82178 Puchheim.