Friese tankbouwer Nirota failliet; 60 man op straat

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Tankbouwer Nirota in Sneek is failliet, de zestig werknemers zijn dinsdagmiddag naar huis gestuurd. Dit gebeurde vlak nadat de rechtbank in Leeuwarden het faillissement had uitgesproken. De in 1962 opgerichte fabrikant van rvs-tanks moest vorig jaar al vijftien medewerkers ontslaan.

Nirota is een producent van hoogwaardige rvs-tanks voor opslag en verwerking van zowel vloeistoffen als droge stoffen. Het faillissement is vorige week vrijdag aangevraagd en afgelopen dinsdag toegekend door de rechtbank. Dinsdagmiddag om 13.00 uur kregen de werknemers het slechte nieuws te horen.

Aan het personeel kon dinsdag nog niet worden verteld of er een eventuele doorstart mogelijk is. Het bedrijf heeft afspraken gemaakt met de curator. Het faillissement vloeit voort uit een onder druk staande markt, een teruglopende orderportefeuille en geen zicht op snelle verbetering. De nieuwbouw van grote zuivelaars leverde Nirota veel werk op, maar op dit moment zou de orderportefeuille nagenoeg zijn opgedroogd.

De rvs-tankenbouwer in Sneek is sinds vorig jaar in een joint venture onderdeel van Oostwouder tank & silobouw in ‘t Zand.