De ‘Force’ van Kersten buigt voor Star Wars

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Voor de set van de nieuwste Star Wars-film ‘The Force Awakens’ heeft Kersten Middle East diverse buigwerkzaamheden verricht. Eén van de ruimteschepen en een Oosters uitziende toegangspoort bevatten profielen en buizen die Kersten heeft gebogen.

Star Wars speelt zich net als eerdere episodes deels af op de fictieve woestijnplaneet Tatooine. De filmmakers vonden de woestijn rondom Abu Dhabi het meest geschikt als locatie om Tatooine te verbeelden en ze creëerden in deze enorme zandbak zelfs een complete buitenaardse stad.

Gebogen delen

Kersten Middle East kreeg opdracht profielen te buigen voor één van de ruimteschepen en een Oosters-achtige toegangspoort, die in de nieuwste aflevering van het Star Wars epos te bewonderen zijn. ‘Het is een enorme eer om een bijdrage te mogen leveren aan een productie als Star Wars’, aldus Mike Minten, general manager bij Kersten Middle East.
Er zijn zowel buizen als profielen van diverse afmetingen gebogen in verschillende radii waaronder UC2545x254x73 mm met een zeer kleine radius van 1,3 meter. ‘Ons machinepark leent zich uitstekend voor het buigen van profielen waarbij zeer krappe radii zijn vereist en de toleranties minimaal zijn.’

Kersten Middle East

Als reactie op de toenemende vraag naar gebogen producten in het Midden-Oosten is de Kersten Europe group in 2013 een productielocatie gestart in Ras Al Khaimah, Verenigde Arabische Emiraten. Kersten Middle East richt zich met name op de lokale (constructie)markt en specialiseert zich in het buigen van staal, rvs en aluminium.


Kersten Europe