AWL-Techniek groeit naar 300 vaste medewerkers

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Nog steeds worden er vaste contracten afgesloten. Dat bewijst AWL Techniek met de aanstelling van Roel Borgman, die daarmee ook de 300ste vaste medewerker is van het Harderwijker bedrijf. Begin januari werd hij daarvoor in het zonnetje gezet door Brand van ‘t Hof, algemeen directeur en Coen Smits, manager logistics & purchasing. Roel gaat aan de slag als inkoper.

De 26 jarige heeft na zijn studie Technische Bedrijfskunde ruim vijf jaar gewerkt als (jr) inkoper en is nu toe aan de volgende stap. ‘Bij AWL ga ik me vooral richten op de uitbesteding van werk, waarbij goede afspraken over prijs, levertijd en kwaliteit van belang zijn. Bij AWL kan ik in mijn rol als inkoper veel nieuwe kennis opdoen en mezelf blijven ontwikkelen.’

Openstaande vacatures

Roel is de 300ste medewerker op contract bij AWL in Harderwijk. Daarnaast maakt AWL gebruik van een grote groep inleners en studenten. Waarmee het totaal aantal mensen wat dagelijks bij AWL in Nederland werkt over de 400 gaat. Een groep van gemotiveerde en kundige mensen, die passie hebben voor het ontwerpen en bouwen van hightech productiesystemen. Gezien de groei in binnen- en buitenland verwacht AWL binnen afzienbare tijd binnen de AWL groep haar 500e medewerker te kunnen verwelkomen.
Op dit moment heeft AWL nog steeds een aantal vacatures openstaan .

Strategische groei

De organisatie ontwikkelt volop en versterkt haar slagkracht, om zo de beoogde strategische groei te realiseren. Vorig jaar is het personeelsbestand gegroeid met 25 medewerkers. Naast de productielocatie in Harderwijk, heeft AWL een vestiging in Tsjechië met 45 medewerkers, een vestiging in China met 40 medewerkers en werken er bij MechDes Engineering 55 medewerkers. AWL is van mening dat gepassioneerde medewerkers het grootste kapitaal van de organisatie zijn. Brand van ‘t Hof, algemeen directeur bij AWL, zegt hierover het volgende: “Ons doel is het om onze klanten voorop te laten lopen in een innovatieve en competitieve markt. Gemotiveerde en kundige medewerkers zijn hierbij van levensbelang”.
Zeker met het oog op de schaarste aan technisch personeel, is voor AWL de gerichte instroom van ervaren vakmensen en jonge talenten essentieel om niet alleen te groeien maar ook in de toekomst aan de klantvraag te kunnen voldoen. Een belangrijk speerpunt hierbij is de ontwikkeling van haar medewerkers. Middels training, opleiding, coaching en learning-on-the-job kunnen medewerkers zich blijven ontwikkelen in hun vak worden en geven ze meerwaarde aan AWL.


AWL-Techniek