Alfanar neemt Heinrich Kopp GmbH over

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De Alfanar Group heeft alle aandelen van Heinrich Kopp GmbH overgenomen de voormalige aandeelhouder Palero Invest, een in Luxemburg gevestigde private equity firma. De overname betrfet ook alle dochterondernemingen van Kopp.

Met deze transactie volgt Palero Invest zijn eerder aangekondigde strategie om Kopp binnen een periode van 3 tot 5 jaar, na de aankoop in 2011, weer te verkopen na een succesvolle opbouw en herpositionering.

Alfanar

De Alfanar Group met hoofdkantoor in het Saoedi-Arabische Riyad, met in totaal meer dan 22.000 medewerkers, is één van de grotere fabrikanten op het gebied van elektrotechniek. Het bedrijf, met een omzet van $ 2,5 miljard, produceert onder andere elektrotechnische componenten voor de bouwbranche en biedt daarnaast aanverwante technische services aan. Alfanar exploiteert constructie- en productiebedrijven, design- & ontwikkelingscentra in het Midden-Oosten, Azië en Europa.

Kopp

 Met de acquisitie van Kopp breidt Alfanar zijn zakelijke activiteiten in Europa verder uit.

‘De aansluiting bij deze gerenommeerde, industriële en internationale groep biedt Kopp een uitstekende gelegenheid om ons productportfolio verder te ontwikkelen en uit te breiden en om duurzame groei te genereren in onze kernmarkten, de elektrische groothandel, industrie en OEM-bedrijven, alsmede in het DHZ- en Online segment’, aldus Stephan Dörrschuck, CEO van Heinrich Kopp (foto rechts).

Het bedrijf, met ondernemingen in Wijchen (Nederland), Wenen (Oostenrijk) en Messadine (Tunesië), heeft zijn hoofdkantoor en belangrijkste productie- en logistiekcentrum in Kahl am Main, Duitsland. Het heeft circa 550 medewerkers in dienst en is één van de vooraanstaande producenten op het gebied van schakelmateriaal, stekkers en hoogwaardige snoercentrales in Centraal-Europa. Als onderdeel van Alfanar krijgt Kopp ook verdere ontwikkelingskansen in nieuwe markten.

Alfanar Group
Heinrich Kopp
Palero Invest