Nederland verliest van België op gebied van 3D-printen

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Voor velen is het dé hype sinds de vorige TechniShow: 3D-printen, ook wel bekend als additive manufactering (AM). Voor anderen bijna de heilige graal omdat engineers de vrije hand krijgen in productdesign. Aan interesse voor het onderwerp geen gebrek. Maar het aantal 3D-metaalprinters in Nederland blijft tot nog toe beperkt tot zo’n 20 stuks. Nederland loopt met deze technologie behoorlijk achter op de omringende landen, zoals België.

3D-metaalprinten krijgt een prominente plek op de komende editie van de TechniShow. Bezoekers aan de grootste technologiebeursbeurs in de Benelux (15 tot en met 18 maart in de Jaarbeurs in Utrecht) kunnen bij meerdere exposanten de nieuwste technologie om direct metalen producten te printen, live zien. Net zoals ook hybride-concepten getoond zullen worden: 3D-printen op bestaande producten of gecombineerd met verspanende bewerkingen in één machine. Het gaat echter niet alleen om 3D-metaalprinten. Tegelijk met de TechniShow vindt de ESEF plaats, waaraan ook kunststofverwerkende bedrijven mee doen. Voor deze groep kan additive manufacturing eveneens veel betekenen.

Gemiste kans

‘Aan de kunststofkant gebeurt momenteel zelfs meer dan aan de metaalkant’, constateert Maarten van Teeffelen van CNC Consult & Automation. Verleden jaar heeft de softwareleverancier voor de verspanende industrie zijn activiteiten gesplitst. De 3D-printactiviteiten zijn sindsdien ondergebracht bij Brilliant Technology. Van hieruit levert men 3D-printers voor zowel metaal- als kunststofproducten.

Maarten van Teeffelen ziet het ontbreken van een businessmodel aan de metaalkant als het grootste struikelblok. De geringe inzet van 3D-printen in de kunststoffenindustrie verbaast hem echter en noemt hij onbegrijpelijk. Met de 3D-printers van Envisiontec en nieuwe, speciale materialen kan men mallen en matrijzen 3D-printen voor bijvoorbeeld verloren was gieten en spuitgieten. Terugverdientijden zijn aantoonbaar.

Gemiste kans

De spuitgietbedrijven zitten te slapen, zo durft Van Teeffelen het hardop te benoemen. ‘Als je ziet dat de printmaterialen zich meer en meer lenen voor rapid manufacturing en we op dit moment zelfs matrijzen in kunststof printen, waarmee de eerste spuitgiet serie kan worden gespuitgiet, is het een gemiste kans voor de spuitgieters om hier niet in te stappen.’

Nederland – België: 0 – 1

Nederland loopt met deze technologie achter op de omringende landen, zoals België. Vooral als het om 3D-metaalprinten gaat, staan er bij de zuiderburen veel meer printers opgesteld. Philippe Reinders Folmer, directeur van Renishaw Benelux, wijt dit aan een fundamenteel verschil tussen de Nederlandse en Belgische maakindustrie. De weg om tot een goed 3D-geprint metaalproduct te komen, is lang. Het vergt lef van maakbedrijven om dit risico te nemen en in deze toepassing te stappen. ‘In de Belgische industrie is de samenwerking tussen OEM’er en toeleverancier hechter; het vertrouwen is er groter. Daarom durft men in België wel te investeren in een langer lopend project en lopen we in Nederland achter.’

Iedereen wacht op elkaar

Dat geldt min of meer ook voor de Duitse markt, die eveneens al verder is met metaalprinten. Maarten van Teeffelen noemt het een typische kip-ei situatie. Doordat er weinig 3D servicebureaus zijn die metaal aanbieden, stappen weinig bedrijven in en ontwikkelen ze weinig typische toepassingen. ‘Daardoor wordt er geen kennis opgebouwd. Iedereen wacht op elkaar, terwijl enkele grote bedrijven wel al hebben geïnvesteerd, ofwel voor eigen gebruik of als diepte-investering in de toekomst, zonder dat er een sluitend businessmodel onder deze investering ligt.’

Aanvullende technologie

Sommige critici roepen dat 3D (metaal)printen nog lang niet rijp is voor serieproductie. Philippe Reinders Folmer bestrijdt dit. Je moet de technologie zien als complementair op andere technieken. ‘Beschouw 3D-printen niet als een concurrent, maar als een aanvulling op vacuümgieten of verloren was gieten.’ En dan is de technologie voor specifieke producten wel geschikt.