48 miljoen euro beschikbaar voor mki

Foto van: De redactie
Geschreven door De redactie

Het kabinet helpt middelgrote en kleine industrie (mki-bedrijven) om tijd en geld te investeren in het leren en ontwikkelen van medewerkers. Daarvoor is de SLIM-regeling ontwikkeld. Vanaf dit jaar is per jaar € 48 miljoen beschikbaar voor mki-bedrijven om leren en ontwikkelen van je medewerkers te stimuleren.

48 miljoen euro beschikbaar voor mki
Leren en ontwikkelen van medewerkers stimuleren.

Met deze subsidie kunnen bedrijven bijvoorbeeld een bedrijfsschool oprichten, loopbaanadviezen voor medewerkers krijgen of de vaardigheden van medewerkers up-to-date houden. Individuele projecten voor het mkb kunnen worden ingediend van 1 september tot en met 30 september 2020.

De subsidie is beschikbaar voor mki-bedrijven tot 250 medewerkers en een maximale omzet van € 50 miljoen over het laatste boekjaar. De subsidie gaat tot maximaal € 25.000. Kleine bedrijven  (tot 50 medewerkers) krijgen 80 procent subsidie. Middelgrote bedrijven (tot 250 medewerkers) krijgen 60 procent subsidie.

Er is een aantal criteria waar projecten aan moeten voldoen om in aanmerking voor subsidie te komen. De looptijd is maximaal 12 maanden voor mki, maximaal 24 maanden voor grootbedrijven en samenwerkingsverbanden. De initiatieven zijn nog niet gestart bij aanvraag van de subsidie en de minimale subsidie is € 5.000. Werkgeversorganisatie FME ondersteunt bedrijven die gebruik willen maken van de SLIM-regeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *