Finales Vakkanjers tijdens TechniShow en ESEF

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De 85 grootste technische talenten van Nederland staan in de startblokken voor de finales van de VakkanjerWedstrijden 2015-2016. De TechniShow in de Jaarbeurs Utrecht is van 15 tot en met 18 maart gastheer van de Vakkanjers.

In de finale strijden de jonge vakmensen van ROC’s en bedrijven in zeven wedstrijdvakken om de Nederlandse titel. De finale voor de overige wedstrijdvakken is begin april in Eindhoven.

250 talenten

Aan de VakkanjerWedstrijden doen dit jaar zo’n 250 talenten mee uit de metaal-, installatie-, elektro- en koudetechniek. De beste 85 hebben zich geplaatst voor de finales. Die zijn elke wedstrijddag live te volgen via livestream.devakkanjers.nl . De nieuwe Nederlands kampioenen plaatsen zich voor EuroSkills 2016 (1-3 december, Gotenburg).

Doeplein

Op de ruim 1.000 m2 grote stand (07.C120) in de Jaarbeurs is vier dagen lang van alles te zien, doen en beleven. Bezoekers zien niet alleen de Vakkanjers aan het werk, maar kunnen ook zelf hun technische skills ontdekken of meten. Bijvoorbeeld met lassen, draaien of frezen in virtual reality. In de corridor naar hal 12 is bovendien een 3D-studio ingericht, waar bezoekers in 3D kunnen ontwerpen én printen.

Prijsuitreiking

In de Jaarbeurs staan de volgende wedstrijdvakken op het programma: CAD-tekenen, CNC-draaien, CNC-frezen, Industriële Automatisering, Onderhoudsmontage, Plaatconstructie en Mobiele Robotica. De finale voor de overige wedstrijdvakken is van 6 tot en met 8 april in het Klokgebouw in Eindhoven. Daar is op vrijdagavond 8 april ook de prijsuitreiking voor alle vakken, gepresenteerd door Klaas van Kruistum (o.a. Checkpoint, Klaas Kan Alles en Wie is de Mol?)

Meer instroom

De (Junior) VakkanjerWedstrijden zijn een activiteit van TechniekTalent.nu, een samenwerkingsverband van technische sectoren, in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties. Met de (Junior) VakkanjerWedstrijden wil TechniekTalent.nu de vaktrots, het vakmanschap en de instroom van jonge technici stimuleren. 

De Vakkanjers

Volg de Vakkanjers ook via www.facebook.com/vakkanjers voor de laatste updates, foto’s en video’s.