Bedrijven laten miljoenen aan WBSO-geld liggen

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Bedrijven in de technologische industrie laten gemiddeld 15 procent WBSO- geld liggen. Dit is gebaseerd op een analyse van de landelijke trend over de afgelopen jaren.

Dit zou volgens FME betekenen dat bedrijven die zijn aangesloten bij FME zo’n 10 miljoen euro laten liggen. Voor 31 maart 2016 moet de realisatie van de WBSO-uren 2015 worden gemeld. Nu is daarom het moment om binnen de onderneming de WBSO-performance onder de loep te nemen, om hiervan in 2016 te profiteren door een verbeterde verzilvering van de WBSO.

Het probleem binnen de WBSO is dat veel bedrijven de werkelijke WBSO-potentie niet goed kennen. Bovendien wordt het aangevraagde potentieel niet verzilverd door een gebrekkige administratie.

WBSO-subsidie

Iedere ondernemer die in Nederland onderzoek doet naar technologische vernieuwingen, kan in aanmerking komen voor een WBSO­-subsidie. WBSO is de afkorting voor de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk. Het maakt niet uit of je een eigen onderneming hebt (eenmanszaak), een midden kleinbedrijf of in welke bedrijfssector er wordt gewerkt.

In aanmerking

Besteed je als zelfstandige meer dan 500 uur aan speur- en ontwikkelingswerk? Dan kom je ook voor de WBSO-subsidie in aanmerking in de vorm van een verhoging van de zelfstandigenaftrek. Je kunt de subsidie zelf aanvragen, maar er zijn ook gespecialiseerde WBSO-adviseurs.

 www.wbso.nl