Kunststofverpakkers in Twente gaan samen tegen Europese concurrentie

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Twee kunststofverwerkende bedrijven in Twente gaan samen om beter opgewassen te zijn tegen de concurrentie op de Europese verpakkingsmarkt. Dijkstra Plastics uit Haaksbergen neemt daartoe branchegenoot HK Plastics over, gevestigd in Almelo.

De nieuwe combinatie telt 175 medewerkers en wordt naar eigen zeggen de grootste Nederlandse fabrikant van kunststofemmers voor het verpakken van levensmiddelen en andere producten. Dat meldt het FD.

Synergievoordelen

Dijkstra Plastics wijst er in een persverklaring op dat de overname tot stand is gekomen in een snel veranderende markt waarin schaalgrootte steeds belangrijker wordt. De grote partijen in de Europese kunststofindustrie worden nog weer groter, reden voor kleinere bedrijven om aansluiting te zoeken bij branchegenoten. Dijkstra rekent zichzelf tot een top-10 speler die met de acquisitie van HK Plastics synergievoordelen kan behalen. Samen kunnen de bedrijven gunstiger inkoopvoorwaarden bedingen en de beschikbare productiecapaciteit beter benutten. Dijkstra Plastics werd in 1977 opgericht en wordt nu geleid door een vertegenwoordiger van de tweede generatie van de familie Dijkstra. De onderneming, waar ruim 125 man werken, boekte in 2013 een nettowinst van bijna 1,8 miljoen euro, blijkt uit de laatst beschikbare jaarrekening.

Familiebedrijf

HK Plastics is van oorsprong eveneens een familiebedrijf en telt circa 50 medewerkers. Tot de overname was deze onderneming onderdeel van de Berdal Groep, gespecialiseerd in rubberartikelen voor industrie en consument.