Stakingen metalektro deels uitgesteld door lockdown

Foto van: De redactie
Geschreven door De redactie

De stakingsacties in de metalektro waarbij meerdere mensen bij elkaar komen, worden uitgesteld. FNV Metaal en CNV Vakmensen hebben dat besloten naar aanleiding van de lockdown waar Nederland de komende weken in gaat. 

De meeste stakingen zijn afgelast, maar de overwerkstaking bij Bosch in Deventer gaat wel door. (Foto: FNV)

Petra Bolster, bestuurder FNV Metaal: ‘Met het uitstellen van de acties nemen wij onze verantwoordelijkheid in de strijd tegen corona. We willen een eerlijke en moderne cao, maar de gezondheid staat natuurlijk voorop.’

Voor de komende weken stonden meerdere 24-uurstakingen gepland, verspreid door het hele land. Die zijn allemaal afgelast. Coronaproof acties waar geen bijeenkomsten voor nodig zijn, kunnen volgens de bonden nog wel doorgaan, als de medewerkers zich daar prettig bij voelen. CNV Vakmensen: ‘Bijvoorbeeld acties waarbij overwerk niet wordt uitgevoerd. Zo houden we de druk er toch op een verantwoorde wijze op.’ Zo houden medewerkers bij technologiebedrijf Bosch in Deventer vanaf donderdag een overwerkstaking.

Inkeer

De bestuurders hopen zelfs dat de lockdown misschien nog voor een positieve wending zorgt. Werkgevers in de sector hebben nu de tijd om tot inkeer te komen. Ze kunnen volgens de bonden de komende periode goed gebruiken om met een goed bod hardere acties na de lockdown af te wenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *