Zeven belangstellenden voor Britse tak Tata Steel Europe

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Zeven partijen hebben belangstelling voor de Britse tak van Tata Steel Europe. Dit heeft het bestuur van Tata Steel Europe maandag bekend gemaakt. Zij gaan door naar de volgende fase van het verkoopproces.

Zoals eerder aangekondigd is het de intentie van Tata Steel Europe om de volledige Britse tak in een deal te verkopen. Dit is van belang voor de beoordelingen van de vervolgbiedingen. Koushik Chatterjee, groepsdirecteur (Finance en Corporate) van Tata Steel Limited is blij met de reactie op de eerste fase van het verkoopproces van Tata Steel in het Verenigd Koninkrijk. Ook de aanbiedingen van de Britse regering zijn meegenomen door de Raad van Bestuur. In de volgende fase van het verkoopproces krijgen de zeven belanghebbende partijen toegang tot verdere zakelijke informatie en zal het managementteam presentaties gegeven.

Tata Steel heeft eind maart van dit jaar groen licht gegeven voor de verkoop van al haar Britse staalactiviteiten, met inbegrip van Port Talbot. Het gaat daarbij in totaal om 15.000 banen.

Tata Steel Europe