Daling schrootprijzen zet door

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Ook in juli zet de daling van de ferroschrootprijzen door. Na een voorzichtige daling in juni lijkt het erop dat de prijzen zich weer richting het prijspeil van april van dit jaar bewegen. Alhoewel toen het prijsniveau nog een tiental procenten lager was.

Dit blijkt uit de Vraag en Aanbod schrootenquête die deze week onder een kleine 20 verwerkers van secundaire metalen is gehouden. Kort staal zakte weg van 140 naar 116 euro per ton, een daling van meer dan 17 procent. Sloop metalen kwam uit op 165 euro per ton, dat is 18 euro per ton minder dan in juni. Grootste daler is Gruisijzer dat meer dan 35 procent daalde van 95 naar 70 euro per ton.

Non-ferroschroot

Zoals gewoonlijk houden de non-ferroschrootprijzen zich redelijk stabiel. Roodkoper eindigde op 3.263 euro per ton, een fractie lager dan in juni. De prijzen van roestvaststaal handhaafde zich op hetzelfde hoge niveau van 650 euro per ton. De laatst hoge prijs dateert van oktober 2015. Dat volgt dus ook de  Europese trend van schaarste van rvs-schroot waardoor de Europese prijzen van maagdelijk rvs omhoog schieten.

Een overzicht van alle schrootprijzen verschijnt volgende week 15 juli in de papieren editie van Vraag en Aanbod.